Melyek a legjobb és leghatékonyabb önvédelmi és küzdősportok? Valószínűleg mindenkinek más, de én kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
"Kung Fu, Krav Maga, Aikidó"
Ne! Pláne aikidót ne, Jézusom, az még a karatéknál is hulladékabb, pedig aztán azoknál nincs lejjebb.
13. A másik válaszoló szépíteni próbált a dolgon. Inkább arról van szó, hogy nem működnek. Wing Tsun - Számtalan videó van az interneten, ahol Kínában a Kung Fu mestereket sorra verik meg a külömböző küzdősportolók. Egyszer egy egykarú boxoló vert meg egy ilyen mestert. A Wing Tsun és a ma tanulható Kung Fu irányzatoknak már nem sok köze van ahhoz, amiből kiindultak. A Wing Tsun ütései gyengék, az állás túl egyenes, a védekező rendszer is csak más Wing Tsun teknikák ellen működik. Valós harcban nem működnek a teknikák, amit ott tanulsz.
Krav Maga - Túlkomplikálja a teknikákat, ellenállást tanusító ellenfélen nem működik, amit tanít.
Nindzsucu - Ez egy konkrét átverés. A nindzsáknak nem volt semmiféle harcművészete, ugyanis nem harcosok voltak. A shinobik kémek és bérgyilkosok voltak és nem verekedtek háztetőkön, fekete ruhában. Az a kép nem több Hollywoodi romantizálásnál. A Nindzsucu egy pénzlehúzás, az egészet a 20. században találták ki.
Shaolin - Nem fogsz sehol sem shaolint tanulni, mert az igazi shaolint nem tanítják pénzér. Amit shaolin címszó alatt tanítanak az csak valamilyen Wing Chun változat.
Shotokan - A Karate nem működik a valóságban, nagyon merev az ütései meg gyengék.
"Elolvastam, csak elég furcsa, hogy az összes magyarországi edző és egyesület( wing tsun, nindzsucu, krav maga, shaolin, shotokan, ) átveri az embereket és egyetlen hiteles edző, egyetlen hiteles egyesület sincs köztük. Ezt nehéz elhinni. Nem vagyok a téma szakértője, de ezt azért fenntartással fogadom."
Jól írta a 14-es, nem csak a mesterek rosszak egytől egyig, a stílusok maguk sem valók semmire. Tehát mégha jól is lennének oktatva, akkor se lenne harcértékük. Pár kivétel van, a shaolin egyes stílusai jók lehetnének, de azok se sztárok abszolút. Egy boxszal jobban járnál mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!