Miért van ennyire felkapva a karate?
Nem egy kérdést olvastam, amely a fentebb említett stílusról szól. Mikor pedig valaki kommentben leírta, mennyire alkalmatlan önvédelemre eme harcművészet, akkor jöttek a vérig sértett karatékák, akik foggal-körömmel védték kedvenc "kínai/üres kezüket".
Mielőtt valaki provokációval vádolna, csupán az célom, hogy belássak a karate "kulisszái" mögé, illetve megértsem az őt körülvevő hype okát.
Agymosás. Ahogy a wing tsun is. Amíg az ember csak ezekre jár, elhiszi, hogy amit tud, az a valóság és van esélye bárki ellen is, mert úgy fog alakulni a küzdelem, ahogy edzésen mutatják neki. Ezért mondom minden ilyen agymosottnak, hogy szívesen fogják fogadni box edzésen, vigyen egy kesztyűt és fogvédőt, aztán kellemes felvilágosodást.
Egyébként nincs ebben semmi rossz, az ember nem tehet róla, hogy rossz kezekbe kerül. Csupán nyitottnak kell lenni, le kell menni több stílusra is. Így lehet felvilágosodni. És nem ciki, ha karatésként lemész boxra és 2 mp alatt leütnek úgy, hogy utána úgy locsolnak fel. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, így történik a felvilágosodás.
A karate miért ilyen gagyi?
Ezt most úgy kérdezem, hogy hülye vagyok hozzá.
Most hiába próbálod kimagyarázni, simán provokációt tolsz. Nem lennék meglepődve, hogyha pár hete nem te toltad volna minden egyes nap a Karate fikázós kérdésedet.
Itt nem arról van szó, hogy most fos-e a karate vagy nem, itt arról van szó valószínűleg személyes sérelmed van a Karateval kapcsolatban és miden áron le akarod járatni.
Első karatés kérdésem.
Miért volna személyes sérelmem? Semmi rosszat nem tett nekem. Csupán érdekel, hogy ki miért védi?
"Csupán érdekel, hogy ki miért védi?"
Erre tényleg csak annyi a válasz, amit a 3-as kommentemben írtam, hogy aki védi, az csak azt csinálta és még érintőlegesen sem volt másik stílus edzésén. Tehát egyszerű tapasztalatlanság, illetve agymosás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!