Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik harcművészet mire jó,...

Melyik harcművészet mire jó, és miért? (ezek közűl)

Figyelt kérdés
Bár nagyon sok harcművészet van,nekem ezek tetszenek:(zen bu)kempo,aikido,kraw maga
2010. júl. 28. 10:38
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocs,elfelejtettem még kiirni oda a taekwondo-t
2010. júl. 28. 10:41
 2/6 anonim válasza:
100%
Erre én is kíváncsi lennék , de ha jól tudom a Take Wan Do , az botharc a többit nem ismerem. Bár még a Shaolin Kung-Fu-ról hallottam hogy jó.
2010. júl. 28. 11:30
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Ha sokáig csinálsz egy küzdősportot,és van benne full contakt küzdelem az edzéseken,előbb utóbb jó leszel.

TKD-A lábon van a hangsúly,a rugásokon,meg az ugrásokon,túlságosan specializálódott.

Aikidó-Hosszú idő,míg használható eredménye lesz.MO-on meg heti két edzést szoktak tartani egy héten,azzal semmire nem mész.1 héten legalább 6x kellene menni,hogy rendesen megtanulható legyen.

Krav maga-Kiegészítő sport-tanfolyam olyanoknak,akik már járnak valamilyen küzdősportra.

Kempo-Ezek közül ez a legjobban használható és a kezdőkkel is rendesen bánnak.

2010. júl. 29. 01:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A zenbu Kempo egy magyr fickó által kifekjesztett MMA stílus, állóharc, földharc teknikákkal, önvédelni elemekkel.

A taekwondo koreai harcművészet és küzdősport (olimpiai sportág), állóharc, rúgásokra épít főleg.

Aikido: A japán jiujitsuból kifejlesztett HARCMŰVÉSZET. Művészet, köze nincs a valósághoz. Elélvezel, olyan szép mozdulatok vannak benne. Elvérzel az utcán, mert nem működik.

Krav-maga: Az izraeli hadsereg KÖZELHARC RENDSZERE. Illetve ennek civil életre alkalmas verziója. (több krav maga verzió van, Commando (hadsereg), Law enforcment (rendőrség) VIP protection (testőr), Civil mindegyik más taktikailag, és technikailag is)Alapja, hogy a legegyszerűbb mozdulatokkal hárítsd el a fenyegetéseket. Nem látványos, de hatékony (és durva). Gyorsan tanulható, mert egyszerű mozdulatokat tartalmaz. Valós szituációk kezelésére (több fegyveres támadó, rossz látási viszonyok között, stresszhelyzetben) készít fel.

2010. júl. 30. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

Az első HSZ-elő teljesen jól írta a dolgokat.

Szerintem a legjobb a Muay Thai.

2010. aug. 22. 23:23
 6/6 anonim ***** válasza:
55%

Előző vagyok:

Mármint első HSZ-előn benjibenji válaszára gondoltam.

2010. aug. 22. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!