Milyen sportra írassam be a lányom?
A 3,5 éves lányom tele van energiával. Egyenlőre még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet kellőképpen lefárasztani, pedig 3 hónapos kora óta rendszeresen járunk babaúszásra, a kertben is szívesen játszik,stb., de ettől függetlenül mindig tele van energiával.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen sportokat javasoltok neki? 4 lány unokatestvére van, ebből az egyik RG-zik, a másik Fitkidezik, a harmadik műkorizik, a negyedik pedig műugró. Ezek őt is érdeklik. Mindig lelkesen nézi az unokatesóit, ahogy tornáznak. Én elsősorban ilyesmi sportokra gondolok, de minden ötletet szívesen várok.
Ez a gyerekedtől függ. Ha nehezen fegyelmezhető, akkor a fent említett okok miatt nem ajánlom pl a lovaglást, a ló nem fog először szépen szólni, hogy ne huzigálja a farkát, hanem megrúgja. Balettról meg simán eltanácsolják, ők nagyon durván válogatnak már az egészen kicsi gyerekek között is, mert sok a jelentkező. Ellenben mondjuk egy fociedzésen kisebb a balesetveszély és szigor ilyen szempontból (nyilván nem 0% ott sem és ha nem bírnak vele, elküldik). Meg szerintem ilyen kicsi korban egyébként sem kell egy gyereket feltétlen kemény szigorral folyó sportokra járatni, ha csak nem olimpikont akarsz faragni belőle.
Summa summarum, ha nincs a kicsivel gond azon kívül, hogy pörög (sajnos ez alatt sokan a kezelhetetlen gyerekeket értik), lehet kezelni, akkor bármelyik sportot ki lehet próbálni.
Sok enyhén hiperaktív gyerek van, akinek semmi baja nem lenne, ha kimozoghatná magát - kellően szabad keretek között. Nekik a szigorú kötött keretek közötti mozgás nem jó. Mégis, sokszor bekerülnek sporttagozatra, mondván, hogy mozgásigényesek - de ott éppen hogy rosszat tesz nekik a túlfegyelmezett légkör, éppen azt a kötetlenséget nem kapják meg, ami kéne nekik.
Te jobban ismered a lányod, mint ahogy mi ismerhetjük egy pár mondatos leírás után. A lényeg csak annyi, hogy vedd figyelembe ezt a szempontot a sport választásakor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!