Milyen sportra írassam be a lányom?
A 3,5 éves lányom tele van energiával. Egyenlőre még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet kellőképpen lefárasztani, pedig 3 hónapos kora óta rendszeresen járunk babaúszásra, a kertben is szívesen játszik,stb., de ettől függetlenül mindig tele van energiával.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen sportokat javasoltok neki? 4 lány unokatestvére van, ebből az egyik RG-zik, a másik Fitkidezik, a harmadik műkorizik, a negyedik pedig műugró. Ezek őt is érdeklik. Mindig lelkesen nézi az unokatesóit, ahogy tornáznak. Én elsősorban ilyesmi sportokra gondolok, de minden ötletet szívesen várok.
olyanra ahol minél kevesebb a fegyelem és a megkötöttség
Tehát RSG kiesett és a műugró vagy vizibalett is.
BMX, foci, úszás, modern tánc ilyesmik
"olyanra ahol minél kevesebb a fegyelem és a megkötöttség"
Én is ezt javaslom.
Heti néhányszor 1-1 óra edzes nem fog lefárasztani egy 3.5 éves gyereket, ugyanis azok örökmozgók...
Olyan sportra vidd, ami erdekli, es amit szeret... Vagy semmilyenre, es gogadd el, hogy bizony neked kell a következő 5-8 évben felzárkóznod hozzá aktivításban...
3 lanyom van, tudom miről beszélek.
Ha tényleg olyat keresel, ahol lazább a fegyelem, akkor sem a vívást (bár azt sztem nem is lehet ilyen kicsi korban elkezdeni), sem a lovaglást, sem a balettet nem javaslom. A lovak körül mindig van veszélyforrás, nem lehet hangosan kiabálni, rohangálni és muszáj pontosan azt csinálni, amit az oktató mond, különben a lónak és a gyereknek is baja lehet. Én is lovagoltam évekig és nagyon zavaró (meg balesetveszélyes) volt, mikor a túl izgága gyerekek össze-vissza futkostak pl a lovak hátsó lábai mögött. Csak akkor ajánlom, ha a gyerek tényleg megfelelően fegyelmezhető, és megérti már, hogy pacik nem játékszerek, finoman kell velük bánni és vigyázni.
Ami meg a balettet illeti, ott a szigor, a fegyelem elvárt, még ha 3-4 évesen kevésbé is, 6 éves korban már keményen. Egy izgága kislánynak nem biztos, hogy tetszeni fog az ottani légkör.
A labdajátékokkal, úszással sztem is jobban járna, persze itt sem lehet akármit csinálni, de sokkal lazább a hangulat, mint egy balett vagy RSG edzésen. Ha meg az úszást élvezi, kipróbálhatja majd a műugrást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!