Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futáshoz milyen öltözetet...

Futáshoz milyen öltözetet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Bokát takaró halászgatyában és sima pamut pólóban szoktam futni. Nem vagyok túlsúlyos de mégis annyira átizzad a nadrágom hátsó része 5-8km futás után, mintha pocsolyába ültem volna. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni, mit vegyek fel?

2019. júl. 22. 09:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Futáshoz úgy kell öltözni, mintha legalább 10 fokkal melegebb lenne mint ami van. Vagyis ha odakint 20C van, te meg hosszú nadrágban futsz akkor az olyan mintha 30-33C-ban aszalódnál.

A pamut póló a legrosszabb a futáshoz, mert magában tartja az izzadtságot. Vannak ezek a műszálas futófelsők, a decathlon-ban 2-3eFt. Azok elég jók. Ha nincs hideg akkor rövidnadrág, az szinte mindegy milyen, de szellőzzön.

2019. júl. 22. 09:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Ilyen melegben felesleges a hosszú nadrág. Meg hosszú nadrágban, ami ilyen bő, szerintem kényelmetlen is futáshoz.

Vegyél sportoláshoz való felsőt. Tényleg pár ezer forintért lehet kapni, ha nem valami nagyon márkásat akarsz.

2019. júl. 22. 09:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Decathlonban már 1500 Ft-ért is van póló, nadrág futáshoz. Érdemes még futáshoz való alsóneműt is venni, ami szintén jól szellőzik.
2019. júl. 22. 10:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Hétvégén szétnézek a decathlonban akkor :)
2019. júl. 22. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!