Bármelyik sport szakon kizáró ok az epilepszia?
Szerintem de, kizáró ok.
Főleg, ha pl edzőnek mennél.
Vagy pl úszómester sem lehetsz!
Nem :) legalábbis az SZTE-n nem az. Nekem is epilepsziám van annyira nem gyakori de van és nem is vagyok tünetmentes (kb havonta 1-2 van attól függ iszok e...)
Én 7 évesen lettem epilepsziás előtte is jártam már sportolni és mikor már az voltam akkor sem hagytam abba (röplabdáztam, jártam falmászásra, úsztam is!) Szóval nekem egyértelmű volt hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Én is kételkedtem hogy lehetséges hogy kizáró ok de nem volt az. Annyi hogy az alkalmasságira el kellett vinni egy igazoló papírt de semmit nem szóltak és az eredmény végén odaadták a lapot aláhúzva hogy "alkalmas" és úgy hogy igazoló lap is hozzá volt csatolva :)
Egyébként nem értem hogy miért hiszi azt mindenki hogy epilepsziával minden esetben hanyagolni kell a sportot, teljesen alaptalan + a legtöbb esetben még javítja is az idegrendszert. Persze, vannak a súlyos esetek amikor nem ajánlott de azért egyáltalán nem így van az összes típusnál. :)
Hajrá! :))
Nekem személyes tapasztalatom nincs az epilepsziával kapcsolatban de ismerősömnek igen. Ő is rendesen járt úszni hobbi szerűen, biciklizett stb.
Sokszor olvastam hogy a biciklizés, úszás, magas sport, küzdősport nem ajánlott persze vannak akiknek tényleg nem ajánlott de szerintem ha valakinek nem gyakori akkor azokat miért is kéne kizárni a sportolási lehetőségekből???
Főleg olyanokat olvastam hogy az úszás és a biciklizés abszolút nem ajánlott ez rendben van egy bizonyos határig. Addig ameddig valakinek gyakran jelentkezik az epilepszia. De akinek ritka, vagy akár kevésbé gyakori az miért ne csinálhatná felügyelet nélkül hiszen most 18 év felettiről van szó? Akkor csak jobban ismeri már magát... A biciklizésről még annyit hogy van biciklista világbajnok aki epilepsziás, emellett van epilepsziás sprinter stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!