Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gyakorlatok, hogy jobban...

Gyakorlatok, hogy jobban menjen a futás, olyannak aki nagyon béna belőle?

Figyelt kérdés

Szóval világéletemben gyűlöltem futni, sok oka van, rossz emlékek stb. A lényeg az, hogy ezen szeretnék változtatni. De egyszerűen siralmasan megy, lassú vagyok és gyenge. Milyen gyakorlatokat ajánlanátok (a futáson kívűl)?

+Célom lenne még az állóképességem feljesztése. És mint mondtam nagyon kezdő és béna vagyok...

2019. máj. 30. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, szóval sajnos segíteni nem tudok. (Igaz, rajtam sokat lendített, hogy kiderült, asztmás vagyok, és most már kezelik. Azóta nem is utálom annyira a futást :-P )
2019. máj. 30. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Fuss?! Kezdhetsz napi 5 perccel is, ha neked az a jo. Aztan mindig eroltesd meg magad jobban, hogy tobbet tudj futni, aztan mar megsem fogod erezni, amit most.

De csinalhatsz mast is kardió jelleggel, elipszis trener, biciklizhetsz..

Ha meg motivacio problemad van, akkor nezz magadba es vedd ra magad, hogy kepes vagy megcsinalni es tobb vagy annal, mint aki.

Rossz emlekek? A mult meghataroz, de nem lehet teher.

2019. máj. 30. 22:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Kezd fokozatosan, én is nemrég kezdtem, ezt az edzéstervet használom :

[link]

2019. máj. 31. 05:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Rossz emlékek alatt inkább azt értettem, hogy sose ment jól, és kicsit gyűlöltem anno tesin futni, tudva hogy mindig én leszek az utolsó :D

2019. máj. 31. 07:20
 5/7 Gorvin válasza:
Jó lenne életkort tudni meg esetleg pár infót még, én is nehezen álltam neki újra futni mivel annó versenyeztem és nagyon jól ment ám a sok kihagyás után nagyon nehézkesen kezdtük újra. Jelenleg az én motivációm a kutyámmal való futás élménye. amikor kicsi volt 1-2km-el kezdtük most futunk sokszor 14-20kmt is. a lényeg a fokozatosság. Melegíts be nyújts és fuss mindig többet, ne add fel! ui: Ne betonon fuss szar az izületeknek!
2019. máj. 31. 10:37
 6/7 anonim ***** válasza:

El kell fogadni, hogy az elején lassan megy. Lehet csak pár száz méter, utána séta aztán ismét. Egyre hosszabb távok mennek majd egyben. Ha egyben megy már egy nagyobb táv akkor lehet a tempóval foglalkozni. De először hosszan, lassan, nagyobb távokat kell futni.

A pulzusra figyelni kellene, hogy alacsonyan maradjon. Egy futó óra nagyon nagy segítség tud lenni.

Ennyiba titkok. Nincs más gyakorlat amitől állóképességed lesz, a futástól lesz állóképességed.

2019. máj. 31. 16:33
 7/7 anonim válasza:

[link]

Én, aki 200 m után meghaltam mindig, elkezdtem ezt az edzéstervet, és nagyon jó volt, nagyon tudom ajánlani. Nem hittem volna, hogy valaha tudok majd 5 kmet futni, de most már 10et is lefutok:) Lényeg a fokozatosság.

2019. jún. 8. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!