Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerinted a box lányoknak is...

Szerinted a box lányoknak is való? Ennyi idő alatt lehet valami eredmény?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el, az első edzésem megvolt, összességében tetszett, de elég kemény. 22 éves lány vagyok, eddig kondiba lejárogattam elég takarékon, kb heti 1-2x, úgyhogy most heti 2x1.5 órában járnék boxra. Rajtam kívül kb 2 lány jár még, ezért felmerült bennem a kérdés, hogy vajon lányoknal is lehet-e ugyanolyan jó sport, mint fiúknak.

Valamint, szerinted mennyi idő alatt lehetne már látni, hogy edzésre járok? Abban a formában, hogyha megtámadnak az utcán, akkor ki tudjam ütni az illetőt (1v1 természtesen). Nagyon lányos a külsőm, vékonyabb is vagyok, ezért előfordult már hogy könnyű prédaként kiszemeltek. Amikor beiratkoztam az edzésekre, azt mondta nekem egy csávó, hogy én "túl cuki" vagyok a boxhoz.

2019. máj. 1. 14:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Üdv !

Hát látom azért az ökölvívást sem akarod túlzásba vinni ( ahogy a kondit sem ) .

1 - Minél többet jársz , annál jobban fejlődsz . Ez azt eredményezi , hogy hamarabb sajátítod el a helyes technikát , szerzel magabiztosságot ... Szerinted ki jut el előbb egy elfogadható szintre ? Aki heti kétszer jár le másfél órára ? Vagy aki heti 3-4 szer megy edzeni másfél , két órát ? Melyikük lesz x időn belül tapasztaltabb ?

"Valamint, szerinted mennyi idő alatt lehetne már látni, hogy edzésre járok? Abban a formában, hogyha megtámadnak az utcán, akkor ki tudjam ütni az illetőt (1v1 természtesen). "

Ezt így nem lehet megmondani . De azt igen hogy csupasz ököllel még évek után sem fogsz te kiütni egy jól megtermett támadót ( pláne hogy legtöbbször csoportosan járnak , így még kisebb az esélyed ) . Ilyen kis páva petit akinek legkeményebb része a frizurája persze megcsaphatsz annyira , hogy elmenjen a kedve tőled . De egy 85-90 kilós C típusúval szemben tuti hogy nem rád fogadnék .

"Nagyon lányos a külsőm, vékonyabb is vagyok, ezért előfordult már hogy könnyű prédaként kiszemeltek."

Ha a testedből alig takaró ( mini , mélyen dekoltált ) ruhákban , tonnányi sminkkel , felékszerezve , kihívóan fogsz kolbászolni a városban , vagy betoppani egy szórakozóhelyre , még évek múltán is te leszel az " áldozati lista " elején .

"Amikor beiratkoztam az edzésekre, azt mondta nekem egy csávó, hogy én "túl cuki" vagyok a boxhoz."

Mondd neki hogy lehet benne valami , de ő még cukibb és nem érted miért szeretné szétveretni a kislányosan bájos pofiját ( vagy ha ronda , akkor pedig mondd hogy ő meg túl csúnya hozzá és még a bekapott ütések sem fognak javítani a kinézetén ) .

De mindazok ellenére amiket fentebb leírtam a box nagyon is remek sport és ugyanannyira való lányoknak is mint bárki másnak ( bár önvédelem szempontjából jobban járnál egy kali - paprikaspray kombóval ) .

2019. máj. 1. 15:52
 2/2 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék hogy aki ki akar rabolni vagy megerőszakolni annál általában valamilyen fegyver is található . Pl kés , ellene meg toszhatod a pusztakezes technikákat .
2019. máj. 1. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!