Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan tudnék...

Szerintetek hogyan tudnék javítani az állóképességemen, hogy 3200 métert le tudjak futni 16 perc alatt?

Figyelt kérdés
Vagy tíz esztendeje nem sportoltam semmit, csak ülök a számítógép előtt. Most gyakorlatilag 300 méter futás után már szenvedek :D Nem a lábammal van baj, mert amúgy gyalogolni 20 km métert is tudok úgy hogy nem merülök ki teljesen, kövér sem vagyok, viszont a futás nagyon nehezen megy. Rögtön szúr az oldalam, szerintem a tüdőm és a szívem nem bírja. Ezeket hogy lehet javítani? Nem akarok ész nélkül futni, mert ki tudja lehet a szívemnek ártana. Szerintetek mit lehet tenni? 14 hónapom van elérni a célt, a 3200 métert 16 perc alatt.

2019. ápr. 7. 21:08
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és 28 éves férfi vagyok.
2019. ápr. 7. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Kezdj el futni, minimum heti 3x. Tölts le egy 5km-es edzéstervet. Próbáld nagyjából követni, ill. magadhoz igazítani.
2019. ápr. 7. 21:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nagyon egyszerű, a futásban úgy lehet fejlődni, hogy elkezded és csinálod, és hétről hétre érzed, hogy egyre jobban teljesítesz. Először fuss időre, két perc futás, egy perc séta, mondjuk húsz percig. Minden másnap elég, ha futsz. Hetente emeld az időtartamot, mondjuk a második héten már harminc perceket fuss.
2019. ápr. 7. 21:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a tippeket!
2019. ápr. 8. 09:32
 5/6 anonim válasza:
Először rövid távval kezd!!!! Ne tereld túl magad. Én se bírom, régen atlétikára jártam. 15 éves lány vagyok. Nekem a tüdőm nem bírja. Én kétnaponta futok. Próbálom az egyre nagyobb távokat lefutni.
2019. ápr. 19. 19:45
 6/6 anonim válasza:
Kezdd *
2019. ápr. 19. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!