2-3 éve nem mozogtam és kezdem érezni a hatását. Mit tegyek?
Utoljára gimi tornaórán tesiztem(az is olyan volt amilyen) azóta a havi 1x-i sétámon kívül semmit se mozgok.
Azon kívül, hogy szétfolyok(nem vagyok cseppet se dagi, csak olyan formátlan masszának érzem magam), egyre jobban fáj mindenem főleg a nyakam, vállam, de rengetegszer a hátam, derekam is. Szégyen vagy sem anyum közel 50 évesen fittebb és hajlékonyabb, mint én, magam pedig sokszor 100 éves mamikának érzem. Izomtónusom szinte 0, megtartani nem bírom magam(pl egy hasprésnél) pár másodpercnél tovább és azt is nagy küszködések árán.
Eldöntöttem tennem kell ez ellen mert komoyl bajaim lesznek belőle.
Abban kérnék segítséget, hogy hogyan kezdjek hozzá? Milyen gyakorlatokat végezzek, hogy kilazítsam magam, megerősödjek és bírjam a terhelést? Valami fokozatos módszer kéne, csak nem tudom hogyan kezdjek neki. Egyelőre csak otthoni edzésre van lehetőségem.
Van szobabiciklink, taposógép(hogy hol azt nem tudom😅), karra csatolható és klasszikus kézi súlyzónk.
20/N
160/52-53
Szia! Tök jó, hogy felismerted a mozgás fontosságát. Sajnos sokan csak jóval később, 30-40 éves korukra ismerik fel, hogy elhanyagolták magukat, de akkor már sokkal nehezebb javítani az állapotukon.
Én azt javaslom, hogy válassz ki egy funkcionális rendszert, valamilyen kezdő csoportos edzésen és kezdj el lejárni rendszeresen. Ilyen például a kettlebell, cross-training, stb. A csoportos edzéseknél amúgy is inspirálnak a többiek. Meg ott egy edző is figyel rád.
Vagy akár otthon is nekiállhatsz edzeni saját testsúlyos gyakorlatokkal, mivel ahhoz nem kell semmilyen eszköz, kicsi a sérülésveszély és az egész testet szuperül átmozgatják.
Lényeg a fokozatosság és a rendszeresség. Építsd be a mozgást a mindennapokba. Legyen heti 3 alkalom amikor edzzel minden, de ezeket semmiképpen se hagyd ki. Pár hónap után már jelentős változást fogsz érezni.
Itt találsz amúgy egy jó írást erről: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!