Fájós térddel hogy lehet futni? Vagy mikor kezdhetem újra?
Figyelt kérdés
3 hete kezdtem el rendszeresen futni, a távot nem tudom megmondani, mert nem figyeltem soha, de naponta 30-45 percet, viszonylag lassan (tudtam volna közben beszélni). Hétvégén nem futottam, mert nem volt rá időm, hétfőnként pedig a futást gyaloglással kombináltam. Viszont múlthéten mikor fájni kezdett a lábam sem hagytam abba. Következő nap is nagyon fájt (csak mozgás közben) de úgy is mentem, ami azt hiszem hiba volt. Két napig kőkemény volt a vádlim és a combom, ami ugyan elmúlt de az egyik térdem nagyon fáj (pl amikor leguggolok vagy ha többet sétálok). Most persze nem futok, de már nagyon mennék. Mikortól kezdhetem újra? Fásliznom kellene? Úgy már futhatnék is? Egyáltalán ilyenkor mit kellene tennem?2010. jún. 28. 18:18
1/4 anonim válasza:
Ha ropog akkor pihentesd meg szedj porcerősítőt , aztán szépen lassan kezdd újra .
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Mondjuk ropogni nem ropog a térdem(szerencsére), porcerősítőt venni fogok.
Van itt valaki akivel történt már ilyen?
2010. jún. 28. 19:57
3/4 anonim válasza:
Hát nálam is teljesen ilyen gondok vannak , és nekem bokasüllyedésem van.(méghozzá nem is kicsi).Menj el ortopédiára vele , nekem felírtak egy sarokemelőt , eleinte szokni kell de sokat segít.Ja és szilikonost vegyél.(anno 1500Ft-volt , am meg 4-5000 lenne recept nélkül).Ha nem ez a gond akkor nemtudom mi lehet.
4/4 anonim válasza:
nem vagy véletlenül túlsúlyos? Tudsz futni? Értem ezalatt, hogy szakértői felügyelet mellett megtanították a mozgást? van normális futócipőd? és az passzol is a lábadhoz-futóstílusodhoz?
sokmindentől fájhat a térded. rossz technika, izületi probléma, rossz cipő, rossz futófelület, túlsúly. illetve ezek kombinációi. De egy biztos: a térdfájással azt próbálja a tested mondani, hogy nem jó neki a futás, még ha te azt hiszed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!