Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lányok, ti hogyan vettétek rá...

Lányok, ti hogyan vettétek rá magatokat az edzésre, hogyan van annyi kitartásotok hozzá?

Figyelt kérdés

Többször is elhatároztam már magam, hogy elkezdek otthon edzeni, és mindig el is kezdtem. Viszont kb 2 hétig csináltam, vagy még addig sem, majd abbahagytam.

Minden vágyam annyi, hogy szép, kerek fenekem legyen, és lapos hasam, hogy a homokóra alak jobban látszon.

60 kg vagyok, 168 cm magas, nem kövérnek tartom magam, egyszerűen csak szeretnék jobban kinézni, de valahogy nincs kitartásom végigcsinálni, ha belekezdek az edzésbe.

Titeket mi inspirál, hogyan tudjátok végigcsinálni?

2018. dec. 27. 21:43
 1/7 anonim válasza:
Én sok éve kézilabdázom és igazából inkább a kikapcsolódás miatt kezdtem el, de közben rájöttem hogy a testmozgás és az egészséges életmód ami motivált hogy ne hagyjam ott. Mivel magamtól sosem kezdenek el edzeni ezért kellett nekem hogy időpontra menjek és azt csináljam amit az edzom mond. Alapvetően nagyon lusta vagyok de ennek köszönhetően a TFen kötöttem ki mégis :) azt javaslom neked hogy ha van lehetőséged akkor kezdj el járni valami fitness vagy hasonló edzesre vagy találj magadnak egy edzotarsat akivel motiválni tudjatok egymást ;)
2018. dec. 27. 22:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ és a segítséget!
2018. dec. 27. 22:14
 3/7 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Motivációs videókat néztem. Mindig edzettem otthon, mert gerincferdülésem volt. Szebb alakot akartam, és elhatároztam, hogy én megcsinálom. Rendeltem súlyzókészletet, utána olvastam a dolgoknak, videókat néztem. Elkezdtem, a fájdalomnál pedig arra gondoltam, hogy pont erre van szükségem, még egyet, már csak 40 db. Közben megy a zene, ez is tud ösztönözni. Nem hagyom abba, hisz elhatároztam magam, akarom. Valamint megnöveli a dopamin szintet, így egyfajta enyhe függőséget okoz.
2018. dec. 27. 23:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki alkalmas az önálló, otthoni edzésre. Én vettem 30 alkalmas, időkorlátos bérletet egy edzőterembe, crossfit meg spinning órákra, így kénytelen vagyok eljárni. Mellesleg nem kell edzéstervvel bajlódnom, nem unom el magam, hogy már megint ugyanazt csinálom, mert az edzőm gondoskodik a változatosságról. Látom már magamon a változást, ami elképesztő.
2018. dec. 28. 10:06
 5/7 anonim válasza:
100%

Van miből meríteni :)

Régen sokat piszkáltak a régi pasijaim, hogy lapos a fenekem, a karjaim vékonyak és a lábaim is. Lefotóztam magam, majd elkezdtem edzeni. Fél évente új fotókat csinálok. Ha ezeket nézem, látom a hatalmas változást, a kitartó munka eredményét. Sőt, motivál, hogy bármi jól áll rajtam. Akármit felvehetek. Motivál, hogy dícsérik az alakomat. Jó érzés, hogy nem szuszogok azért, mert meg kell emelni 10-12 kilót.

Aztán mentettem le annó fényképeket, milyen szeretnék lenni. Ez megint csak motivál, mert még egy két helyen kell egy kicsit alakítani. És ezért megint csak edzek :)

Szóval rengeteg okot találok rá! És az egészséget még nem is említettem ;)

2018. dec. 30. 20:09
 6/7 anonim válasza:

Fantasztikus érzés látni a tükörben vagy érezni pl. fürdés közben, hogy feszesebb, formásabb a testem. Olyan önbizalmat ad, mint semmi más! És ez csak az én érdemem, senki nem veheti el tőlem. Ha rosszkedvem van, sokszor az a gondolat vidít, fel, hogy megyek edzeni (ahogy az előző hozzászóló írta, függőség-szerű állapot jöhet létre).

Nagyon fontos a megfelelő mozgásforma! Videókkal kezdtem itthon, nagyon hamar meguntam, ráadásul nem is volt elég kitartásom becsületesen végezni a gyakorlatokat. Szerencsére itt Pesten nagyon jó helyet találtam, rengeteg csoportos óra van, voltam már zumbán, party fitnessen, TRX-en, és a kedvencem az alakformáló óra, ahol változatos eszközökkel az egész testet alaposan átmozgatjuk. A karomon/vállamon és a combomon látom legjobban a fejlődést :) Sajnos csak heti 2-szer tudok menni általában, de így is látszik az elmúlt 1 év munkája. Ami igazából szenvedéllyé vált :)

Szóval én egyértelmű a csoportos órákra szavazok, sokkal többet tudok kihozni magamból így, mert az edző és a többiek motiválnak :)

2018. dec. 30. 21:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is így indult, hogy legelőször a fenekem miatt kezdtem el edzeni és csak labnapot tartottam meg, ami butaság volt😂 aztán elkezdtem edzésterveket nézni, utána már magamtól is tudtam magamnak összeállítani, aztán elkezdtem oda figyelni a kajára is és így az életem részévé vált lassan főleg hogy a változást is láttam magamon:) ha már pl. 2 hetet ki kell hagynom minden bajom van rossz a közérzetem, fáradtabb vagyok stb.

Nekem is vannak olyan időszakok amikor nincs kedvem, energiám egyáltalán. Ilyenkor motivációs videókat nézek és kicsit lazábbra veszem az edzést:)

2019. jan. 29. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!