Ninjutsut vélemény?
Amit a tévében mutatak róla az alapján nagyon hatásos.Csak,hát mire eljut Magyarországra kérdés mi lesz belőle.Nézz meg egy edzést!
A krav magával ugyanez a helyzet.A tévében jól néz ki,a Magyar oktatása meg egy pénzlehúzó becsapás,divat sport.
Előzőnek:
Jártál már magyar IKMF instruktor krav-maga edzésén? Az instruktorok többsége izraeli oktatóktól tanult, évente kötelesek megújítani oktatói diplomáikat. A tanulók is izraeli instruktorok előtt vizsgáznak. A magyar IKMF kravmaga egyáltalán nem lehúzás, ugyanazt oktatják itt is mint a világ sok más országában.
Érdekes és elhiszem amit írsz,az mégis érdekes,hogy ahova én járok a tanulók fele és az oktatók nagyrésze is km-ról jött át a nem megfelő oktatás,edzés miatt és nem csak azért,mert a héber betűk a pólón égették őket.
Azt nem vitatom,hogy odahaza spártai az edzésük,mert láttam.A másik meg,hogy a csapból is ez folyik és enyhén csípi a szemem a hászid propaganda minden küzdősportos kérdésnél.
Biztos, hogy instruktorok között is van különbség. Én több instruktor edzésén is jártam már és eddig egyikőjükre se panaszkodhatom, szakmailag és emberileg is nagyon ott vannak. Kipróbáltam már néhány küzdősportot (Judo, BJJ, box, wing tsun), így elég sok oktatóval találkoztam már, és nem mondhatom hogy a krav-magás instruktorok gyengébb színvonalat képviselnének. Sőt nagyrészük más küzdősportot, harcművészetet is űz mellette.
A Krav magát pedig azért javasoltam a kérdezőnek, mert önvédelem céljából érdekelte a ninjutsu, és lássuk be azért erre a célra sokkal hatékonyabb a krav maga.
Az én véleményem a Krav Magáról: Mivel 15 éves vagyok nem felnőtt csoportba voltam. Az instruktor tényleg izraeli volt. Az edzés úgy nézett ki, hogy volt egy gyenge bemelegítés és utána gyakorlunk valami mozdulatot De az instruktor oda nem jött segíteni, elmondani, hogy most ez jó vagy nem. Pedig nem voltunk sokan a csoportba 10 maximum. Nem rossz sport a Krav Maga de többre tartják a kelleténél.
A véleményem csak az ifi edzésekre vonatkozik nem tudnom milyenek a felnőtt edzések.
Ne offoljatok légyszives többet!
Kedves első válaszoló a Ninjutsut az Ninjutsut. Ha nekem nem hiszed el, akkor nézd meg itt [link] vagy akárhol máshol.
A válaszokból azt szűrtem le, ninjutsu-t sokáig kell tanulni ahhoz, hogy meg tudd vele védeni magad. Akkor sajnos ez a vélemény róla?
Találtam egy honlapot ahol választ adnak a kérdésemre.
Ezen belül: "-Meg fogom tudni védeni magam, ha Ninjutsuzom?"
Itt azt írják, hogy: "Verekedni, bunyózni nem fogsz megtanulni, ha Ninjutsuzol. De túlélni bármi áron, azt igen."
Ez mit jelent, hogy ha valaki belém köt akkor megverni nem tudom őt de túlélem, ha összever?
Kezdek kiábrándulni ebböl a harcmüvészetből.
Nagybátyám ninjutsu oktató , ne magyarázd már meg , hogy van 't' a végén XD Mind2 link 't' nélkül van írva. Szerinted ez mit jelent ? XD Ez is bizonyítja :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!