Saját testsulyos edzés gátol a növésben (magasság)?
17éves Fiú vagyok. 182centi, 62kg. 400m-en futok, heti 4 edzésem van, emellett kb heti 2szer kiegészítem fekvotamaszos, súlyzós edzéssel (csak a bicepszesest csinálom súlyzóval), a többi : fekvotamasz, plank, torszemeles, ezeknek kul.variacioi.
A kérdésem igazából az lenne, hogy mit tegyek annak érdekében hogy elérjem a 187-190 centit?
Nem tudom mennyi esélyem van még nőni, nyár elején lehettem kb 179,úgyhogy azóta 3 centit nőttem kb. Viszont az egyik 18 éves edzotarsam nemrég nőtt még 3 centit és így már 196 körül. Későn érő típus vagyok, ezért látok meg ra esélyt, borotvalkozni kb kéthavonta szoktam nyár eleje óta, így is alig látszódik valami csak közelről.
Házi tejet iszok napomta kb 2 pohárral. Sok gyümölcs, zöldség megvan. Sport is, alvás is, minden. Szüleim magasság a :181/167. Nagybátyjám viszont 184cm,úgyhogy a szülei 172/167cm,(nagyszüleim) szóval 12cm-el magasabban lett az apjánál. Ha így nézzük akkor még lehet esélyem nőni 6-8 centit?
ez genetika kérdése, beléd van kódolva mekkora leszel, ezen kár pörögni.
Ha sportolsz és normálisan eszel, vitaminok, minden megvan, akkor ki fogod maxolni a magasságod.
182cm már régen jó, független attól, hogy 190 akarsz lenni.
Lehet utána meg attól lesz komplexusod, hogy túl magas vagy :D
17 évesen már nem fogsz nőni nagyon sehova, szóval kár agyalnod ezen :)
Amúgy gyümölcsök tele vannak cukorral. Hiába gyümölcscukor, akkor is cukor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!