Egy fiatal lány vagyok, és izmosodni szeretnék, valaki jó tippeket tudna adni a fogyókúrán kívül?
A fogyókúra pont rossz tipp, mert akkor valószínűleg izmot vesztesz s ha izmosodsz is kezdőként, igen minimálisan. Majd tömegeléskor jön a tömeg, ha jól csinálod.
A jó étrend viszont mindkét fázisban alap. Elegendő fehérje, megfelelő kalóriamennyiség, s amúgyis tápláló, egészséges ételek.
Edzésről nem írok, egyrészt én se vagyok szakértő, másrészt annyi oldal van, én is olvasgattam s összeszedtem, ami nekem kell, de az fontos és alap, hogy mindenre kell edzeni.
Ha izmosodni szeretnél, pont nem fogyókúrázni kell, hanem az izomépatéshez elegendő fehérjét és elegendő szénhidrátot kell bevinni, hogy bírd az edzést.
Pár tipp az edzéshez, a fenti gyakorlatokhoz.
Fekvőtámasz: kezdd könnyített változatban, női fekvőtámasz vagy kezed padon. Ha így már megy, áttérhetsz a normálra.
Ha teremben edzel, a mellizmok ezdésénél ne ijedj meg a fekvenyomástól sem. Lányok is csinálhatják. Kezdetben csináld az üres rúddal. A fekvőtámaszod is fejlődni fog tőle.
Húzódzkodás, tolódzkodás: gumiszalaggal lehet könnyíteni. Beakasztod az állványba és belelépsz vagy beletérdelsz a hurokba. A szalag erősségétől függ, hogy mennyit segít. Ahogy fejlődsz, egyre gyengébb szalag elég lesz, és előbb-utóbb menni fog szalag nélkül is.
A "Fegyencedzés" című könyben sokat olvashatsz a saját testsúlyos edzésről, az alapgyakorlatokról és azok megtanulását segítő lépésekről. Webről letölthető.
Még pár tipp: lehet otthon, egyedül is edzeni, de egy hozzáértő edző sokat tud segíteni. Tud segíteni a gyakorlatok megtanulásában + kijavítja a hibákat a mozgásodban. Tényleg hozzáértő edzőt -- aki nemcsak mondja magáról -- nehéz találni, de lehet.
Csoportos edzés: a csoport egymást motiválja. Szerintem hatékonyabban tudsz csoportban edzeni, mint otthon, egyedül.
Hogy változatosabb legyen az edzés, csinálhatsz többféle sportot. Pl erősítő edzés + úszás nagyon hatékony és szép, tónusos testet tudsz vele formálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!