Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan táplálkozzak mindennap?...

Hogyan táplálkozzak mindennap? Mivel kezdjek, mivel zárjak? Kitartóan mennyit fogyhatok futással?

Figyelt kérdés
18 éves srác vagyok, elakarok kezdeni futni mikor kezdődik az iskola (rendszeresen, heti több alkalommal is mert van rajtam súlyfelesleg), egyszer fogytam 133kg-ról 116-ra, most 120 vagyok (bár ez a 4 kiló 2,5 év alatt jött vissza addig viszonylag tartottam a súlyom de ez sem sok szerintem) szóval lényeg hogy elakarok kezdeni futni, sokat szoktam focizni iskolaidőben a tesiórákon ha úgy van de egyébként semmi. A kérdésem, hogy hogyan táplálkozzak, mit? Reggelire általában, sőt, sosem eszek semmit, elmegyek az iskolába, ott ebédelek és eszek aztán utána itthon vacsorázom. Szerintem ez így nem jó viszont nincs ötletem se hogy mit hogyan csináljak. Segítségeteket kérném! Nem kell étrend, csak mondjuk hogy mit egyek hogy egyem stb, a mennyiséget tudom kontrollálni utána attól függően. Változtatni szeretnék és az útjára lépni a változásnak, válaszotokat köszönöm előre is!

2018. aug. 27. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ekkora súlyal ne fuss tönkreteszed a lábaid.

Egyébként sajna délig én se vagyok éhes de tudom muszáj enni reggel az a nap legfontosabb étkezése és ráadásul hozzá kell szokni, hogy ne délután vigyük be a napi 1500kcalt.

Reggel ezért egy banánt szoktam enni most ha felkelsz 7kor pl akkor 10kor még eszel mégvalamit. Én sok gyümölcsöt eszem mert a párolthústol már hányingerem van és a zöldségsket meg nem nagyon szeretem szóval nálam a gyümölcs játszik inkább csak.

Egyébként diétás tojásleves sokszor csinálok ha nem vagyok nagyon éhes.

2018. aug. 27. 18:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, hogy a futás mit tenne a lábaimmal de sulin kívül illetve suliban is rengeteget focizok, úgymond "hozzá van szokva", egész jól megy a foci, csak annyi hogy sulin kívül suliidőben másra nincs időm csak erre lenne :/ szóval akkor reggelire egyek inkább mondjuk 2 szendvicset, utána ebéd aztán vacsora, vagy reggelire egyek kevesebbet, mondjuk 1 szendvicset, egyek tízórait aztán ebédet és úgy vacsora? vagy hogy osszam el?
2018. aug. 27. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez teljesen egyéni. Én 3-kor eszem először, ez számomra ideális, nagyon egészségtelen és kellemetlen lenne reggeliznem. Korszakfüggő, mikor mit eszem, úgyhogy még saját magamnál sem fix az étrend, nemhogy nálad, bár nálam azért van néhány szabály, pl. kevés szénhidrát, ami persze egyeseknél a lehető legrosszabb ötlet lenne, mert nekik az ad energiát, nem pedig enerválja s éhessé teszi őket. Tényleg nem lehet ezt így megmondani, mások vagyunk mi, emberek.

Ekkora felesleggel nem jó futni, de gyaloglás, biciklizés, úszás, erősítés és sok más mehet.

2018. aug. 27. 19:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Reggelire nyugodtan ehetsz szendvicset igen

Napi 4-5x próbálj meg étkezni de a 3 az mindig legyen meg

2018. aug. 28. 03:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Focizni oké de az hogy mindig fuss csak tönkreteszed a lábad ekkora súlyal.
2018. aug. 28. 03:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen teszi tönkre a lábait az aki 120 kilósan fut. Itt van pl Moós Gergely esete, aki ennyi volt, de pár év alatt elérte, hogy ultratávú versenyeken is el tud indulni:

[link]

Személyesen is ismerek olyat aki 130 kiló körüli súlyról indulva ma már 80 és 3 hete benevezett egy 160 km-es ultrafutó versenyre. Szóval azért vannak erre példák, de abban igazatok van, hogy a bicikli kíméletesebb. Én is el voltam hízva (mondjuk nem nagyon, csak kicsit), aztán spinningezni jártam edzőterembe, lefogytam 16 kilót és utána kezdtem el futni. Azóta mindkettőt csinálom rendszeresen és nincs is gondom a súlyommal, gyakorlatilag bármit ehetek, nem hízom, korábban meg már attól feljött pár kiló ha ránéztem egy csokira.

2018. aug. 28. 07:51
 7/7 viki759 válasza:

próbálj olyan ételeket enni, ami csökkenti az étvágyadat, pl.:tojás,mandula

vagy ha többet eszel véletlen, akkor igyál citromos vízet, a citrom növeli a gyomorsavat

2019. aug. 7. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!