Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lányoknak szabad verbunkost...

Lányoknak szabad verbunkost táncolni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretném megtanulni a szatmári verbunkost de nem tudom hogy lányoknak szabad-e táncolni.

#lány #tánc #néptánc #verbunk #szatmári verbunk
2018. aug. 19. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Eredetileg biztos nem táncolták, de akkor még nadrágot sem hordtak. Szerintem ma már bármit táncolhatnak. :)
2018. aug. 19. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
Bármilyen néptáncot táncolhatnak a lányok is.
2018. aug. 19. 13:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat akkor megpróbálkozom vele! :)
2018. aug. 19. 18:40
 4/6 anonim válasza:
100%

Na akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. Az első két válaszolót nem akarom megsérteni, de biztos nincs otthon a témában. Ha egy lány kiáll verbunkot vagy legényest táncolni, akkor szinte biztos, hogy a zenészek abbahagyják a zenélést. De van egy kivételes eset. Ha a verbunkozó/legényesező fiúk közül senki sem igazán ügyes, akkor kiállhat egy lány hogy megmutassa a srácoknak, hogy mi a pálya, de ez a szokás manapság már szerintem teljesen kihalt, mert most már csak az áll ki verbunkozni/legényesezni, aki tud is. régen minden legény kiállt és megpróbálta. Nem volt akkor lapítás.

Mindezek ellenére nyugodtan megtanulhatod, de táncházban ne táncold, mert csak magadat hozod kínos helyzetbe.

2018. aug. 20. 21:23
 5/6 anonim válasza:
Megtanulhatod a magad szórakoztatására. Én is tudok legényeseket lány létemre, de persze zárt körű próbán táncoltam még azt is azért mert adta a helyzet, hisz mindig jo kedvet csinálunk próbán egy egy szünetben. De máshol sosem tancolnam
2018. szept. 16. 13:55
 6/6 dodiegenet válasza:
nálunk ha olyan táncot veszünk amiben a lány tánc viszonylag könnyű akkor amíg a fiúk a verbunkot táncolják mi is azt tanuljuk. próbákon táncoljuk is velük, de fellépésen nem szokás...
2018. okt. 21. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!