Ha mindennap nyújtok egy fél, vagy 1 órát, mekkora lesz a fejlődés?
Tudom, elvileg úgy a leghatásosabb, legeredményesebb, ha 30 másodpercig nyújtok egy adott területet.
Tehát az idő az ennyi lenne, és nem is feszíteném túl az izmokat.
Azt nem tudom, hogy a regeneráció hogy lenne.
Esetleg túl sok lenne napi 1 óra nyújtás?
1 hónap alatt napi 1 óra nyújtás milyen eredményt hozna?
Pl. spárga, vagy ilyeneket megtudnék csinálni?
Kitartó leszek!
23 perc. Én 23 percet nyújtottam, kezdetben minden nap, később csak minden második napon, végül heti háromra csökkent a szám.
A 23 percben volt csípő, fenék, vádli, combfeszítő, combhajlító és közelítő izmok nyújtása. Az elején gyötrelmes volt, aztán egyre jobban hozzászoktam, egyre jobb lett, főleg mikor már elértem homlokkal a térdeimet. A hátam még domború volt, de onnantól kezdve már sétagalopp, hisz nem azon remegsz, hogy alig bírod magad tartani, úgy pedig nehéz belepihenni.. Hanem szépen belepihensz a pózba úgy, hogy a fejed kvázi már támaszkodik.
Egy póz 30-60 mp. Ha mellette hengerezel, akkor a 23 perc felmegy max 30-ra, bár annyi nem is lesz talán. A henger fontos, mert idővel meg fog állni a nyújtás, akármit csinálsz. Ekkor jön a fascia lazítás. Már ha valóban a spárgák a céljaid. Egy év szerintem bőven elég rá. Feltéve, ha alapból nem vagy merev alkat. Értem ezalatt a gyerekkori hajlékonyságodat, esetleg előzetes sportolásból fakadó rugalmasságot.
Egy alapból rendkívül merev embernek kín szenvedés és valszeg felnőtt fejjel már nem is fog menni neki a spárga. Ha nem is anatómiai, de kitartás problémák miatt.
Minden nap 1 óra nyújtás nagyon hatásos.
Nagyon szép fejlődést lehet vele elérni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!