Milyen gyakran edzek?
Sziasztok!
Kb. 2 éve kondizok itthon saját testsúllyal illetve van franciarúd fekvőpad stb... 3 hónapja járok konditerembe és foglalkozok "komolyabban" is edzéssel (már a korábbihoz képest).
A problémám az, hogy nem tudom milyen gyakran kéne edzenem 1-1 izomra. Neten és sok helyen is azt olvastam hogy hetente 1 alkalommal kéne csak edzenem 1 zomcsoportra, a problémám nekem az, hogy eltelik 3 nap és az edzésből már semmit nem érzek: nincs izomlázam, se nem fáradt az izom, mintha új lenne teljesen kipihent.
Azt olvastam a "fáradtságnak", izomláznak el kéne tartania, mert 1 hetes pihinek is az a lényege, hogy izom tudjon regenerálódni ennek ellenére nálam ez megvan pár nap alatt, pedig súlyt és ismétlést is növeltem 1-1 edzésen.
Mit csinálok rosszul?
Vagy milyen gyakran kéne edzenem az izom?
Normális hogy 2-3 nappal edzés után már nincs semmi fáradtság/izomláz?
Bármi egyéb tipp?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
Még annyi hogy felsőtestben nagyon ritkán van izomlázam. Lábazni nem rég kezdtem (elötte 2 évig hetente futottam kb 50-60 km-t), de lábamban szokott lenni edzés után még szinte egy hétig.
Mellizom , triceps, biceps meg 2 nap és ha volt is izomláz elmúlik és mintha új lenne az izom.
Szerintünk nem csinálsz rosszul semmit. Normális lehet ha nincs izomlázad pár nap után. Sőt, mi 17 éve járunk edzeni heti 5 alkalommal, és kb. az első 2 hétben volt izomlázunk, utána hozzászokott az izom a folyamatos koncentrált terheléshez. Az izomláz egyáltalán nem a fejlődés mértéke.
Írtad, hogy a súlyt és ismétlést is tudod növelni edzéseken, szóval ez is azt mutatja, hogy fejlődsz szépen. Az izomregeneráció nem feltétlen akkor ér véget, "mikor már nem érzel fáradtságot". Heti egyszer a nagy izomcsoportokat bőven elég megedzeni, akicsiket max. kétszer, de ha jól odacsapsz nekik, nem ilyen "netes sablon edzéstervekkel" hanem érzésből, akkor azoknak is elég 1 edzés hetente. Illetve hát figyelj arra is, hogy "minőségi" legyen az edzésed, hiszen lel ehet nyomni X súllyal Y sorozatot úgy is, hogy közben a haveroddal beszélgetsz, meg maximális koncentráció agy-izom kontroll mellett is. A különbség csak annyi, hogy az első kb. semmit sem ér, a másodiknál meg lehet a shakeredet sem tudod a szádhoz emelni csak remegő kézzel.
Soha ne a súlyzó A pontból B pontba mozgatására figyelj, hanem arra, hogy tudatosan megfeszítsd az adott izmaidat, teljes nyúlástól a teljes összehúzódásig súllyal a kezedben. A súlyzó csak eszköz. Tehet. Nem arra kell figyelni, hanem az izommunkára! Ha eddig nem így nyomtad, próbáld így ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!