Tudnátok segíteni nekem edzést/fogyást illetően?
Lány vagyok, 167 cm, 54 kg. Alapból vékony vagyok, sőt, elég lapos, viszont a hasam nagyon nagy a testemhez képest. Egy ideje rendszeresen edzek, de ugye, azzal csak izmot növelhettem, a zsír nem tűnt el onnan. Most hezitálok, ugyanis az intenzív cardio-jellegű mozgától kicsit tartok, hiszen akkor még laposabb lennék mindenhol. Edzőterem szintén nem játszik, erősíteni is csak saját testsúlyos gyakorlatokkal tudok. Mit ajanlanátok? A futáson gondolkozom még, azzal esetleg le lehetne adni pár kilót? Kb. Heti hány órát kéne ezesetben futnom? (Természetesen akkor bevállalnám a mindenhol laposabb opciót... )
Az étrendem változatos, nem eszem sok cukros, mű kaját, a fehérjékre figyelek, viszont egy-két süti, szénhidrát-dúsabb menü becsúszik néha. Igyekszem mindenből teljeskiőrlésűt enni, ritkán de pékáru, tészta, stb. Is szerepel az étkezéseimben. Mennyire kéne szigorú diétára fognom magam? Jelenleg 2000-2200 kalória között mozog a napi bevitelem. Plusz edzésekkel elégetek kb. 200-300 kalóriát egy nap.
Nem kérek olyan kommenteket, hogy nem kéne tovább fogynom. Egy szóval sem állítom, hogy túlsúlyos lennék, de annyira nem az alkatomhoz illő a hasam, hogy rettentően zavar. Továbbá nem igazán tetszik magamon ez a "zsírosabb" fajta soványság, ezért is kezdtem el edzeni. Abban még esetleg tudnátok segíteni, hogy ha csak saját testsúllyal, otthon tudok edzeni, mik lennének a leghatásosabbak? (Hasizom, comb, fenék, láb)
Egyszóval a szálkásítás lenne a célom.
Kicsit kétségbeestem most így a nyár közeledtével, hiába kedztem neki a változásnak bő egy éve, nem hozott túl sok látható eredményt. :/
Megköszönök mindenféle építőkritikát!

Dehogynem lehet erősítő edzés mellett fogyni, ez nem azon múlik, hanem a kalóriaegyenlegen, ahogy izom sem jön tőle kezdőket kivéve, ha túl keveset eszik az ember (vagy a fehérje nem elég). Kevesebbet kell enned (esetleg többet mozognod, de ennyi kalórián én határozottan csökkentenék).
Egy kis kardió nem árt, a keringési rendszernek jót tesz, aerob pedig amennyit akarsz, de az erősítő edzés legyen meg, mert ha ilyen számokkal nagy a hasad, akkor nem ártana több izom.
Mindenre eddz, ha erősítesz, ne csak hasra és lábra. Saját testsúlyoshoz kevesebbet értek, azt meghagyom másnak vagy keress rá. Én súlyzózom itthon.
Köszönöm a választ!
Olyan 1600-700 kalória már jó lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!