Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez milyen teljesítmény -...

Ez milyen teljesítmény - magamhoz képest?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régen sok féle sportot űztem, de mindet csak hobbiként, szórakozásból. Pingpont, kosárlabda, foci, tenisz, paintball, gyalógtúra, biciklizés(250+ km-eket is egyhuzamban). De ez még 5 éve, vagy régebben volt. Az utóbbi öt évben alig-alig. Egyetem alatt inkább a szakmámba bújtam bele, nem mellesleg dohányoztam is eleget(na, nem napi két dobozzal, mint annó öregapám, de úgy az átlag 5-7 szál meglett), ehhez sajnos még mindig tartom magam, bár néha már kimaradnak napok.

Futni mindig utáltam, de most valamiért rászántam magam, persze egyelőre nehezen megy, fáradok. Első nekifutásra csak próbaképp 2 kilométert mentem, 4:40-es kilométer átlaggal. Ha nagyon akartam volna, talán még javíthattam volna rajta.

Most, egy hétre rá 3 kilométert futottam, 5:10-es kilométer átlaggal, bár kicsit rosszabb passzban voltam, mint előző alkalommal, nem is úgy ettem, cigiztem is előtte.

A célom, hogy 5 km-t le tudjak bármikor futni 5:00-ás km idő alatt.

Ez reális cél?

Én örülök az eddigi eredményemnek is, de nincs összehasonlítási alapom.

Túlsulyom nincs, 82-3 kiló vagyok majd 190cm-es magassághoz.

26f

(ja, a célom eléréséhez jelentősen hozzátesz, ha a futást váltogatom biciklizéssel napi-kétnapi szinten? Ezt ugyanis sokkal szívesebben csinálom..)

2018. ápr. 24. 23:53
 1/1 anonim ***** válasza:
Ez kb az a szint, amit egy semmit nem sportoló, dohányzó ember tud, mint te is. De ne szomorodj el, hanem csináld tovább. Jó hogy újra elkezdtél edzeni.
2018. ápr. 25. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!