Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Így lehetek sportlövő?

Így lehetek sportlövő?

Figyelt kérdés
Nem tudom becsukni a bal szememet külön, csak a jobbot,persze a kettő együtt természetesen megy. Gyermekkorom óta így van, amúgy jobb kezes vagyok és csak hobbi szintjén gondoltam a sport űzését.

2018. márc. 31. 09:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne.

Kérdés melyik irányzat érdekel. Ha a pontlövészet, ott letakarhatod a bal szemedet, pontosabban a védőszemüveg bal lencséjét inkább és nem kell hunyorogni. Aki le tudja csukni, az is ezt csinálja.

Ha meg a jobb szemed a domináns, akkor még akár az agyaggalamb lövészet, vagy a szituációs lövészet sem lehet probléma, mivel itt van értelme két szemmel (nyilván jobb szemmel célzol, a bal a térlátást adja) lőni.

2018. márc. 31. 10:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam, sajnos a bal szemem a domináns, de a jobb szememet le is tudom csukni, ezzel lehet valamit kezdeni, vagy nézzek inkább más elfoglaltság után?
2018. márc. 31. 12:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze lehet. Nekem is a bal domináns és jobb kezes vagyok.

Pontlövészetnél nem probléma, egy bal szem takarás mondjuk a védőszemüvegen és meg van oldva a probléma.

Dinamikus ágakban, mint ipsc lenne probléma, mivel nem célszerű fél szemmel töltött fegyverrel futkározni. De még ezen is lehet segíteni, mert a sok gyakorlástól pl nekem hiába a bal szemem a domináns, két szemmel célozva is már automatikusan a jobb szemem áll rá az irányzékokra és nincs a dupla célkép, mint régen. De biztosan a bal szem lecsukást is lehet gyakorolni.

Szóval nem akadály, csak egy kis hátrány, ami leküzdhető.

2018. márc. 31. 18:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen, akkor szerintem bele is vágok. Ment a zöld pacsi!
2018. ápr. 1. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!