Így lehetek sportlövő?

Miért ne.
Kérdés melyik irányzat érdekel. Ha a pontlövészet, ott letakarhatod a bal szemedet, pontosabban a védőszemüveg bal lencséjét inkább és nem kell hunyorogni. Aki le tudja csukni, az is ezt csinálja.
Ha meg a jobb szemed a domináns, akkor még akár az agyaggalamb lövészet, vagy a szituációs lövészet sem lehet probléma, mivel itt van értelme két szemmel (nyilván jobb szemmel célzol, a bal a térlátást adja) lőni.

Persze lehet. Nekem is a bal domináns és jobb kezes vagyok.
Pontlövészetnél nem probléma, egy bal szem takarás mondjuk a védőszemüvegen és meg van oldva a probléma.
Dinamikus ágakban, mint ipsc lenne probléma, mivel nem célszerű fél szemmel töltött fegyverrel futkározni. De még ezen is lehet segíteni, mert a sok gyakorlástól pl nekem hiába a bal szemem a domináns, két szemmel célozva is már automatikusan a jobb szemem áll rá az irányzékokra és nincs a dupla célkép, mint régen. De biztosan a bal szem lecsukást is lehet gyakorolni.
Szóval nem akadály, csak egy kis hátrány, ami leküzdhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!