Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A karate mennyire hatásos...

A karate mennyire hatásos utcai önvédelemben?

Figyelt kérdés

2018. febr. 24. 21:51
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem nagyon.
2018. febr. 24. 22:00
 2/10 anonim válasza:
Krav magázz, az utcai harcra tanít. A karatésokat az elején ki szokták ütni, az inkább harcművészet mint hatásos önvédelmi küzdősport.
2018. febr. 25. 01:49
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Mi a krav harcra tanít ? :D Na ezt se mondanám kétszer . Kamu pénzlehúzás csak a komplett " Európában oktatott " zsidó combat system . Kb egy szinten van a wing tsun rendszerrel .

De vissza a kérdéshez . Karate stílusa válogatja . Bár az igaz hogy egy sparring alapú , jóval dinamikusabb és szabadabb mozgású küzdősporttal sokkal hamarabb érsz el kiválóbb eredményt . A karate túl merev , hiányzik belőle a lendület ... ... ... Technikái túl hosszú utat járnak be és az izületeknek sem kedvez . Ellenben egy pl box edzésen megtanulsz erősen , gyorsan és pontosan ütni . Elmozogni , kitérni , valamint ezerszer " kényelmesebb " a mozgása .

2018. febr. 25. 09:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Részben egyet értek. De! A merevség max katákban van. A szabad kumite pont a lazaságon és a gyorsaságon múlik. Lassan fél éve művelem, saját szemszög.
2018. febr. 25. 22:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Technikákat nézve, mint említettem dominál a gyorsaság. Nekem azt tanítják, hogy minél pontosabban, és rövidebben. Így egy pillanat alatt meg lehet ütni valakit.
2018. febr. 25. 22:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A Karatéra sokan azért mondják, hogy haszontalan mert az hiszik az a Karate ami a versenyeken megy. De eredetileg önvédelemre lett tervezve ami (szinte mindig) közelharc, bár nagyon sok edző Magyarországon ezt a részét valahogy elfelejti. Már régóta űzöm (15 év lassan), voltam már előtte mindenféle box, Thai box edzésen is, és már (szerencsére csak 2x) használtam utcán is. Van sok brutális technika (még egy jól használt sima shuto uke is az pl nyakra küldve, hikitével belehúzva) ami hamar lerendez egy harcot. Viszont ha csak edzésen gyakorlod sose fog semmit érni.
2018. febr. 28. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Magam is toltam karatét tehát azért ismerem a stílust
2018. febr. 28. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szinte 100% hogy rossz helyen. Önvédelemre lett kitalálva, és nem felejtődött el az idővel, használták eredményesen. Teljesen igazad van abban, hogy ma már inkább box stb, mert nincs arra idő hogy mindennap a mai világban órákat gyakorold.
2018. febr. 28. 17:39
 9/10 anonim ***** válasza:
62%

Kedves utolsó kommentelő , te aztán csak tudod :D . Na mindegy nem is ez a lényeg . De bárki megmondja ki érti ezt a téát hogy a karate tényleg extrém merev mozgású . 0 lábmunka , technikái is túl vannak bonyolítva , gyaku tsuki , mawashi geri , oi tsuki , jodan uke .... kiba dachi , shiko , zenkutsu , neko ashi . Egy hátsó kezes egyenest sokkal gyorsabban , lendületesebben és erősebben lehet kivitelezni mint a fentebb említett gyaku-t. És ez csak egy példa . A modernebb küzdősportok védekezése messze felül múlja a régebbi stílusokét ( értsd elmozgás , kettős fedezék amit csak pár pillanatig használunk ) . De vegyük a roundhouse kick-et és a mawashi geri-t . Mindkettő köríves a round mégis sokkalta erősebb . Bár a karate még így is jócskán veri a wing tsun-t .

Na de kezdtem eltérni . Még 20 évnyi jó karate edzéssel is kb fele annyira leszel jó bunyós mint egy olyan személy aki kb 8 éve hobbyból űz valamilyen küzdősportot .

Engedjétek meg hogy megkérdezzem . Hol van a karatéban gyorsaság és dinamika , mikor semmi effélét nem tanulnak . Ne tréfáljatok már legyetek szívesek

2018. febr. 28. 18:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsaság? Mindenhol. Dinamika? Láttál már te pl magasabb fokozatúak között kumitét? Nem shotokan vagy kyokushin ahol 0 dinamika de pl Shito ryu, wado ryu.
2018. febr. 28. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!