Futás - érdemes lenne ízületvédőt szednem? Milyet?
Heti 40 km körül futok, mellette 1-2 spinning, erősítek kis súllyal. Félmaratoni távokon kezdtem indulni ősztől, eddig kettőn vagyok túl és szeretnék gyorsulni, ami nyilván nagyobb terhelés az ízületeknek (4:45/km az aktuális cél). Feltételezem, nem ártana szednem valamit, hogy még jó sokáig szaladgálhassak, ez már bőven több, mint rekreációs sport. Viszont van többféle is a piacon, Dona, Biotech ArthroGuard, Proenzi... Ha valaki tapasztalt a témában és tudna tanácsot adni, megköszönöm! :)
(24, L)
Szia!
Én ugyan már másfél éve súlyzós edzést végzek, de előtte futottam, illetve most is futok kardió gyanánt.
Biotech Arthrot szedek és szerencsére se előtte, se azóta nem volt gond az izületeimmel, tudom ajánlani :)
Mindenképpen megéri izületvédőt szedni, mert amikor az ember észreveszi, hogy baj van, akkor már késő.
Én kb hasonló mennyiséget mozgok akkor, mint te, csak én kicsit többet spinningezek (heti 4-5) és átlagban olyan 30 km-t futok. A félmaratoni tempóm olyan 4:45 körül van most, de én is szeretnék gyorsulni, mindamellett nekem a hosszabb távok (maraton, ultra) jobban fekszenek. Szedek ízületvédőt, de csak preventív jelleggel, mert még nem fájt szerencsére semmim. Eleinte a Lajkó Csaba ultrafutó által ajánlott Nutrend ízületvédő szettet használtam:
De újabban áttértem a Biotech Arthro Guard-ra, amit az előző válaszoló is írt. Összetevői alapján nekem ez komplexebnek tűnik, meg egyszerűbb is bekapni napi 2-3 tablettát, mint a másikból 6-ot plusz még a folyadékot is inni mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!