Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Kyokushin...

Mi a véleményetek a Kyokushin karatéról? Van amiben kéne szerintetek változnia?

Figyelt kérdés

Az érdekel, hogy szerintetek elég modern? Fejlődik a korral?

Mi az amin változtatnia kéne úgy, hogy közben megmaradjon Kyokushinnak? Ahogy Oyama is megalkotta. Nyilván nem arra gondolok, hogy vegyítség a Birkózással és akkor legyenek a hatékonyság miatt dobások is benne.

Hanem, hogy min kéne változtasson, hogy mondjuk jobban üssenek vagy rúgjanak? Járjanak mellette kicsit Bokszolni vagy Taekwondozni mert nem ütnek olyan jól vagy nem rúgnak olyan jól. A fejre való full kontakt miatt kéne néha járjanak Muay-thaira ahol kesztyűben van ütés fejre is.

Min kéne változtatni, hogy javuljon a stílus? Mik a Kyokushin előnyei? Mik a hátrányai?

Itt tényleg gondolok bármire ami edzéssel, technikával, stílussal kapcsolatos. Hogy más sportokhoz képest milyen állóképességgel rendelkeznek. Vagy más stílusokhoz képest mennyire kemény. Jobb-e a erő-állóképessügük mint más sportban vagy küzdősportban. Vagy nem kiemelkedő csak átlagos.

Ezek érdekelnek mik a jók benne és mik a rosszak? Hisz mindenben van jó és rossz.

Előre is köszönöm.

2018. jan. 9. 14:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%

Merev , szar technikák . Lábmunka a nullával egyenlő , túl nyitott . Keménység ? Ha akad benne rendes mennyiségű sparring , zsák , pontkesztyű akkor jó , csak ez nincs benne . Ám van katázás , óbégatás, oxigén gyilkosság ... Szarul üt , a védekezése mit sem ér . Állásai viccnek elmennek . Oyama ha jól tudom a shotokanból is merített ami érződik is rajta rendesen .

Min kéne javítani ? Elhagyni egy jó pár technikát és állást . Lazábbá tenni . Tehát belekeverni egy jó adag boxot , tkd-t és személy szerint testharcot is raknék hozzá . A kata minek bele ? Ha valaki a szellemiségéért űzi oké legyen , de ha meg akarsz tanulni verekedni akkor a légiharcot el kell felejteni . Több full kontakt sparring , zsákolás , pontkesztyűzés és lemenni más stílusok edzéseire is nyomatni a full sparringot

2018. jan. 9. 15:01
 2/14 anonim ***** válasza:
De kérdező hogy reális képet kapj , ajánlatos lenézni egy-két küzdősport edzésre mint pl box , kick vagy thai box és megnézni ott hogyan edzenek . Majd visszamenni és a küzdősport edzésen tanultak szerint sparringolj egy kyo edzőtársaddal .
2018. jan. 9. 15:04
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem már az új szabályrendszer sem tetszik a versenyeken...
2018. jan. 9. 15:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Ên nem Kyozok. Engem mint más stílus képviselője érdekelt mert sokan ellenszenvesekna Kyokushinnal csak nem értem miért.
2018. jan. 9. 15:51
 5/14 anonim ***** válasza:
77%-os , mi az új szabályrendszer ?
2018. jan. 9. 15:56
 6/14 anonim ***** válasza:

Mások a szabályok, ha pl. elcsúszik az ellenfeled és rájelezel, egyből ippon. Lehet lökni is, ami nekem nagyon nem tetszik.

Értem én, hogy ezzel 'az életre akarnak nevelni', hisz valóban, ha utcán történik valami, nem fognak várni, de mégis...

2018. jan. 9. 16:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg Sincere Fistet ő megmondja a tutit.
2018. jan. 9. 17:44
 8/14 anonim ***** válasza:

Na élő példa arra, hogy egy akármelyik karate stilusra, mint sportra néztek. Ok, egyes kyokushin ágak a sport részére mentek rá, azokat én sem nevezem karatenak. Karate nem az amit jutyub videókon láttok, hogy két fehér ruhás ember tatamin, 5 biró közt egymásnak esnek.

Birkozás és dobás? Birkozás biztos nincs, de a karate alapja a dobás is. Global Kyikushin bevezette a földharcot is pl.

Oyama egy nagyszerű rendszert alkotott meg a saját tapasztalatai és a tradicionális karate ötvözésével. Viszont a vizsga és verseny küzdelmek látványosak lettek, ezért rámentek a versenyeztetésre sok helyen. Magyarországon is Furkóék is, aki ráadásul hires volt testi erejéről. Saját feje után ment, és lett verseny, azaz sport. Rendszerváltás után, azért nyitottabb lett az ország, sokan tudtak kimenni japánba, de elötte is már voltak kint, és a beszámolójuk szerint, teljesen más ott, mint idehaza. Komikus Badár Sándor is kijutott még az átkosba, és magától Oyamától tudtak tanulni. Rendszerváltás után, már sok japán mester is betudott jönni tanítani. Oyama halála után lett inkább kaotikus az állapot, mert sokan, még japánban is, a versenyeztetésre akartak rámanni, hisz abban van a pénz. Oyama utáni elnök viszont a karatet akarta, amilyennek Oyama megálmodta, de nem sikerült végigvinnie, ezért lemondott és megcsinálta a saját rendszerét.

Szóval jó a Kyokushin, csak meg kell nézni, milyenek az edzések. Ha sok a küzdelem, az nem karate.

2018. jan. 10. 07:06
 9/14 KakashiSensei válasza:
Egész jó meg minden, de vannak alapvetően olyan ütések, védések, amiknek sok értelmét nem látom, na meg fejre nem ütnek és emiatt a való életben nem lesz túl nagy tapasztalatod.
2018. jan. 14. 15:17
 10/14 anonim ***** válasza:
46%
Felejtsétek már el az a nagy b@romságot, hogy a kyoban nem ütnek fejre!!!!!!
2018. jan. 16. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!