Gyúrás vagy küzdősport?
Melyiket ajánljátok arra az esetre ,ha mondjuk belém kötnek és meg akarom magam védeni?
Igazából tudom,hogy a kettő kiegészíti egymást ,viszont sajnos nekem csak az egyikre lenne időm és energiám :/.
Ha számít valamit,181 cm és 73 kg vagyok.19/F
A gyúrástól látványosabb lehetsz, de attól még nem leszel automatikusan erős is, mármint ilyen értelemben.
Erős lehetsz úgy, hogy fel tudsz emelni nagyobb súlyt. De attól még nem biztos, hogy tudsz ütni. Ahhoz technika is kell. Egy csomó önvédelmi módszer van kifejezetten kisebb súlyúaknak, nőknek, ahol a technikán van a hangsúly.
Egyébként meg fura, én sose készültem ilyenre, hogy belém kötnek. Ez esetben a futást találnám a leghasznosabbnak.
Sajnos a természetemből adódóan sokan belém kötöttek kisebb koromban is és szinte sajnos mindig elvertek.
El tudtam volna futni,viszont akkor is és most is úgy gondolom,hogy egy férfit inkább verjenek el minthogy elfusson.
Ezért is szeretném megtanulni megvédeni magamat,hogy végre én sétálhassak el győztesen a verekedésből,ha mondjuk belém kötnek.
Így már világosabb..:) Köszönöm a válaszokat.
És egyébként úgy általánosságban mennyibe kerül 1 óra ?
aha, szóval nem önvédelemre kell, hanem bosszúállásra. Nem javaslom, hogy bármit is megtanulj. Tuti elbízod magad és nagy balhéba fogsz keveredni.
Egyáltalán nem biztos, hogy te leszel a jobb. A másik is járhat küzdősportra vagy boxolni.
Egy csomó halálesettel végződő verekedésnél, olyan volt az áldozat, aki küzdősporttal foglalkozott, akár versenyszerűen is. Mégsem tudta megvédeni magát. Az ilyenek sokszor könnyebben belemennek a verekedésbe, mert azt gondolják, hogy majd a küzdősport megvédi őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!