Szánnátok a kérdéseimre egy kis időt? Mazsorettről kérdeznélek benneteket.
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Sokat segítenétek ha leírnátok a saját véleményeteket és a szerint válaszolnátok a kérdéseimre, ha lehet akkor indokoljátok is meg mit miért gondoltok úgy, ahogy.
Előre is köszönöm!
(Iskolai feladathoz kell)
Mit gondoltok a mazsorettről? Szerintetek sport vagy sem? Fiúk is űzhetik vagy sem? Nehéz vagy sem? Szerintetek honnan ered? Van minimum/maximum korhatára? Milyen versenyeket rendeznek mazsorettezőknek? Milyen képességeket fejleszt a mazsorett? Jártatok már mazsorett fellépésen és/vagy versenyen nézőként? Ha az előbbi kérdésre igen a válaszod, írd le milyen volt, tetszett-e. Te kipróbálnád? Saját gyermekedet (nemétől függetlenül) beíratnád mazsorettre? Veszélyesnek tartod a mazsorettet?
2017. dec. 23. 01:17
1/1 anonim válasza:
Szia en mazsoretteztem. leirom roviden, amit gondolok, amit tapasztaltam. A mazsorett mindenkeppen sport, emlekszem, hogy minden nap probalnunk kellett (amit imadtam), igaz, h tancelemeket, vagy katonai meneteles elemeket tartalmaz, de ettol meg sport ( a tanc is az). Szerintem minden mozgasforma (izmodat hasznalod), az sport. Fejleszti a csapatszellemet, a csapatban mukodest, koordinacios keszseget, egyensulyt is fejleszti, jo sport, erosito. Nem veszelyes abszolut (legalabbis ha a magyar nem akrobatikus mazsorettre gondolsz, az akrobatikus, amikor felmasznak egymas vallara, az veszelyes). Mi pompommal es kesobb bottal mazsoretteztunk, szep felleloruhakban. Kitartasra valo hajlamot is fejleszti, mert a bottal nem egyszeru megtanulni es folyamatos gyakorlast igenyel. Rendkivul felemelo erzes, es nagy sikerelmeny, amikor a kozonseg amultan figyeli a mozdulatokat. Nalunk csak lanyok voltak, hagyomanyosan ez ugye olyan pl mint a szinkronuszas, noi sport, kecsed kellem kell hozza, vagy legalabbis ezt hivatott szolgalni. Mivel katonai indulokra mazsoretteznek a lanyok, arra tudok gondolni, h valamifele kapcsolat lehet abban, h a ferfi katonak menetelese formajara a mazsorettek ennek megfeleloen lekopiztak egy noi felvonulasra szant valtozatot. Az eredetet nem tudom. Amerikaban a szurkoloi mazsorettek csak lanyok, abbol fakadoan, hogy a sportolo fiuknak szurkolnak. Mivel a trend abba az iranyba halad, hogy mar nem szamit, ki milyen nemu, mindenki valaszthat barmilyen sportot, igy ezt is elkepzelhetonek tartom. Fiu mazsorettet meg nem lattam, de el tudnam kepzelni fius ruhaban persze. Ferfi balettosok is vannak, de ok sem tull szoknyaban lepnek fel. Szerintem nem nehez. Nem tudom h van e korhatar de sztem olyan 5-6 evestol 28 evesig gondolnam. Ha a gyerekem szeretne mazsorettezni, beiratnam minden tovabbi nelkul, mivel en is nagyon szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!