3 hónap alatt sikerülhet elérni a "strandalak"-ot? (többi lent)
14 éves fiú vagyok 172 cm/ 60kg.
1 hónapig voltam konditeremben és nagyon megtetszett. Tanév vége fele sokat kellett tanulnom, ezért "felhagytam" a gyúrással. Nyári szünetben (kb. 3 hónap) elakarom kezdeni komolyabban.
Nem a 0ról indulok, de azért van még mit fejlődnöm a kívánt alak eléréséhez.
Strandalak alatt azt értem: kicsit kockás has, szép izmos kar, széles(ebb) hát-váll-mellkas. Remélem értitek.
Úgy terveztem, hogy személyi edzőtől kérek edzéstervet.
- Heti 3-szor (kedd, csütörtök, szombat) lejárok.
- Az edzések 1-1.5 órásak lesznek.
- Edzés után fehérjeturmixal kiegészítem a fehérje-bevitelt és persze szénhidrát, zsír-bevitelre is ügyelek.
- Napi 4-5 étkezés, nyáron hátha ezt meg tudom oldani.
Kérem szépen azokat akiknek közük sincs a témához ne írjanak. És tisztában vagyok azzal, hogy az orvosok nem ajánlják már hallottam.
Előre is köszi.
előző vagyok.
Olyan nem létezik hogy ideiglenes izom. Pontosabban minden izom ideiglenes, ha nem terheled leépül, ilyen az emberi szervezet. Nem értem h a kisbabáknak való táp miben lenne természetesebb mint egy testépítő cég által forgalmazott.
azt,meg hogy nyers tojásos turmixot iszol, és tejbe teszed, sokmindent elmond rólad, okoska:)
Nos, utolsó válaszoló:
Most őszintén, szerinted összehasonlítható a két tápszer? A csecsemőnek mióta szokás izomnövelő trutymót adni? És az had legyen az én dolgom, honnan szerzem a fehérjeadagomat, kérlekszépen, a bátyám, apám és az edzőm is így isszák már évek óta, napi 1-2 db tojást. Szerinted a középkorban mi volt? Nekiálltak és kisütötték a tojást? És mi az, hogy turmixot teszek tejbe? Hallottál már arról, hogy turmix? Tudod, gyümölcs, cukor, tojás és TEJ egybeöntve, és összeTURMIXolva a TURMIX-gépben. nézz utána a fogalmaknak, mielőtt másokat kezdesz el vádolni. Lehet, hogy te nem iszol ilyet, de vannak, akik odafigyelnek, hogy természetes forrásokból legyenek képesek megszerezni azt, amit a természet nyújt. Én legalább meg tudom cáfolni, amit te mondasz, de te csak annyit írsz, hogy "sokmindent elárul rólad, okoska". Na, most ki is az okoska? Mond csak el, kedves válaszoló, mit is árul el rólam, hogy szinte tömény fehérjét iszom? ÉS arról a sütiről hallottál, hogy madártej? Vagy máglyarakás? Gondolkozz, mielőtt baromságokat vágsz mások fejéhez, "okoska" -.-
Kedves válaszoló.
Ha egy kicsit is tudnál, vagy csak utánanéznél annak, hogy hogyan fejlődik, például az emberi szervezet, emésztés, akkor tudnád, hogy egy csecsemőnek más mennyiségű és minőségű, nem utolsósorban más formájú táplálékra van szüksége, mint egy felnőtt embernek. Főleg egy olyan felnőtt embernek aki izmot akar építeni. Ennyi erővel anyatejet kellene innod, mert az a legtermészetesebb, nem az amit a multikban megkapsz. Ha követem az észjárásodat ide kell kilyukadni, nem?
Valószínűleg nem fogsz válaszolni, mivel akkor ellentmondanál saját magadnak:)
Mindegy. Az emberi szervezetnek felnőtt korban nincs szüksége a tejre. Sok ember szervezete épp ezért nem tolerálja, ezért vannak olyanok akik ha sok tejet isznak kifossák, tejcukorérzékenység, stb. A tej emellett lassítja a bébipempőd felszívódását (kazein, ha nem ismerős, olvass utána), ez egyáltalán nem ideális edzés után, de mint leírtam szerintem máskor se, d nyugodtan igyad bajod nem lesz tőle.
A tojásos históriáról annyit, hogy nézz meg egy őskori, meg egy mai embert. Ha te magadra ismersz, sajnálatomat szeretném kifejezni a szüleid irányába, hogy egy majmot nemzettek. Ha esetleg mégse, akkor gondolkozz el, hogy az evolúció során milyen változások történtek az emberrel.
Amúgy ha szerinted ez így karaj, akkor menj, ölj le egy mamutot, majd egy pattintott kővel nyúzd meg, és persze nyersen fogyaszd el:)
Másfelől meg annyit mondok neked h szalmonella, bár az okos apukád, és edződ nyilván tisztában van azzal, hogy a nyers tojássárgája bizony elég nagy veszélyforrás, és ha nem akarsz egy hétig hányni és fosni folyamatosan, akkor jobban teszed ha két percre beleütöd azt a tojást egy serpenyőbe. Nem is értem hogy a turmixba miért tesz bárki is tojást, élvezeti értékként?
Jah igen a turmixod:) Hallottam már egyszer ilyenről, tán édesanyám említhette nem tudom:) Tej? leírtam róla a véleményem, remélem sikerült felfogni. Cukor? Erről édesapád és edzős nyilván el tudja mondani, hogy milyen élettani hatásai vannak. Mindenesetre ha szóba kerül a testépítés akkor az ilyet el kellene felejteni. Csakúgy mint a madártejet, meg a máglyarakást. Átlagembernek nagyon jó, finom dolog, arról mondjuk nem beszélve h mennyire egészséges az a sok cukor meg fehér liszt ami mondjuk egy rakásban van, de hát én beszélek erről neked, aki ki szeretné aknázni a természet adta javakat?:)
Legutoljára hagytam az "izomnövelő szereket".
Visszatérnék a fent említett dologhoz. Ha egy picit utánanéztél volna az emberi test működésének, meg a doppingszereknek (amiről gondolom beszélsz, de erről majd később), és nem az "Összes testépítő büdös doppingos köcsög" könyvben, akkor tudhatnád, hogy olyan, hogy izomnövelő szer, nincs. Kemény edzés van, precíz táplálkozás (sajna a máglyarakás nem fér bele:(), meg anabolikus szteroidok (persze van még inzulin meg vízhajtók, dehát biztos te, édesapád, és az edződ is tudna sorolni még rengeteg cuccot amit a profik használnak:). Utóbbi, amiről mindenki azt hiszi, hogy ki lehet váltani vele a munkát, mert csak beszúrja az ember, és hopp, máris kétszer akkora a keze, merthát izmot fecskendez a vénáiba, vagy mifene.
Sajnos ilyen nincs:(
Nem gondolod, hogyha lenne bármi olyan amivel edzés nélkül jól lehetne kinézni, akkor már mindenki adonisz testtel rohangálna a strandon?
Az anabolikus szteroidok nagy rész annyit segít, hogy felgyorsítja, megsokszorozza a fehérjeszintézist (bioszkönyv, bár ez lehet már egyetemi anyag), magyarul segíti a fehérje beépülését az izmokba.
Amit te izomnövelő szernek titulálsz, az tejsavófehérjepor. Sajnos elterjedt egyfajta nézet, hogy ami por az rossz, dopping és fújjdeundorító, meg káros. El kell mondjam neked, hogy ezeket a dolgokat, pont az ilyen nézetek miatt, több helyen vizsgáltatják be, mint az általad szedett bébiételt. Arról nem beszélve, hogy, bár nm ismerem a terméket amit emlegetsz, de van rá egy kisebb összegem, hogy ár/érték/ biztonság arányban a legtöbb "izomnövelő szer" leverné a babaport.
Szóval megértem én, hogy felháborodsz, ha valaki belerondít az eddig tökéletesnek hitt életedbe, meg lerombolja apa, és az edzőbácsi megrendíthetetlen példaképmodelljét, de lehet, hogy mielőtt még nagyobb butaságokat kezdesz irogatni, utána kellene nézni, hogy hű, lehet hogy van benne valami. Az meg, hogy nem fejtem ki, hogy miért vagy hülye, még nem azt jelenti hogy nincs igazam;) szóval nyomás, vesd bele magad a szakirodalomba és tanulj
Igen, igazad van, ezt én írtam félre, az izomnövelő szerek csak kitalációk, tudom, hogy nem léteznek, de mégis ideírtam, szóval elnézést. Igazából ezek pumpáló szerek, szándékosan úgy vannak csinálva, hogy azt higgyük, izmunk nő, és nem kell érte semmit tenni. Mégegyszer elnézést.
"Másfelől meg annyit mondok neked h szalmonella, bár az okos apukád, és edződ nyilván tisztában van azzal, hogy a nyers tojássárgája bizony elég nagy veszélyforrás, és ha nem akarsz egy hétig hányni és fosni folyamatosan, akkor jobban teszed ha két percre beleütöd azt a tojást egy serpenyőbe"
Nos, az, hogy minek teszem ki önmagam, az had legyen az én dolgom. A szalmonella veszélye igen-igen magas, de inkább megbízok egy valódi testépítőben és az edzőben, pláne, hogy ők már évek óta csinálják, és sosem volt semmi bajuk. Persze, az esély így is fennáll, de mondj egy olyan dolgot a világon, ami fehérjeforrás, és előbb-utóbb nem teszi ki az embert valami egészségi problémának.
Nem, sajnos kijavítva sem volt igazad, nem felpumpáló szerek, ilyenek nem léteznek. Ez fehérje, KAJA! Azért mert por formájában van még semmilyen "hatással" nem lesz az izmaidra, nem fognak felfújódni, nem keltik azt a látszatot h nőnek az izmaid. Csak segítenek, hogy meglegyen a napi fehérjebeviteled, amit amúgy csirkemellből kellene fedezni legfőképpen, kiegészítésnek mehet a tojás, mondjuk rántva,vagy főzve.
Megint magadnak mondasz ellent azzal, hogy nagy az esélye így is a szalmonellának, de inkább hiszel egy testépítőnek.
A profi, félprofi, amatőr testépítők vannak annyira tisztában a dolgokkal, hogy nem kockáztatnak meg egy olyan betegséget, ami hetekre kidöntheti őket, ráadásul úgy, hogy az izomvesztés szinte megakadályozhatatlan a sok fosástól, meg hányástól, szóval a folyadékvesztéstől.
Amúgy meg egy testépítő nálam 100 kiló felett kezdődik szálkásan, bár vannak ellenpéldák is, pl Lénárd Lajos, keress utána kb 75 kiló lehet a versenysúlya, natural módon edz, ami nm azt jelenti h nyers tojást, meg bébiételt kajál, hanem azt h nem szed szteroidokat.
Ezeket a kitalációkat, amúgy, nem is értem honnan veszi az ember, saját kútfőből valószínűleg, mert nem szeretné h megdőljön benne az a tévhit, hogy hát ezek márpedig károsak. Nem károsak, sőt. El kellene felejteni az ilyen izomnövelő, meg felpumpálószer nevezetű baromságokat...
Utolsónak
Ez a kérdés aranyapám:
"3 hónap alatt sikerülhet elérni a "strandalak"-ot?" --> Ebbe mi a nem érthető?
Itt csak te írtál érthetetlenül.
Ja és nyers tojást tuti nem fogok inni x D
Nem örülök, nem versenyre mentem, csak szerintem nem szerencsés, ha butaságot adunk tanácsként vkinek.
Szerintem ha csinálja, akkor már csinálja úgy ahogy a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!