Birkózók! Birkózás közben érzitek az ellenfél izzadtságát? Nem zavaró?
Bár én nem vagyok Birkózó, de földharcoltam már Judossal, aztán igazából ez pont nem érdekelt, mert dinamikus volt a küzdelem és arra koncentráltam, hogy hogy helyezzem magam, hogy ne tudjon leszorítani, lefojtani, ilyenek.
Mellesleg... Az embereknek vannak különböző beállítottságai. Én nekem nem tetszik a földharc, így nem is csinálom. Nekem az ütés, rúgás, könyök, térd, esetleg testharc jön be, de valaki meg ezeket nem szereti és a fetrengés a mindene. Ennyi. Aki Birkózik, azt valószínűleg nem zavarja az, hogy a másik izzadtsága rajta van.
Én se vagyok biorkózó, de furának tartom a kérdést. Rengeteg munka és hobbi is van, amiben vannak kellemetlen szagok vagy fények vagy más dolgok. Ha valakit extrém módon zavar, hogy ne érje meg csinálni az adott dolgot, akkor nem csinálja, egyébként meg igen.
Ha mással vagyok elfoglalva (mint a birkózó), akkor alig realizálnám az izzadtságszagot, de amúgysem adnám miatta fel a birkózást. Egy ilyen kis apró izé miatt, komolyan? :D Iszonyatos érzékenység kellhet ahhoz, hogy komoly problémát jelentsen.
fontossági sorrendben egy küzdelmi helyzetben ez sokadlagos szempont.
olyan ez mint hogy bunyó közben sem arra figyelsz,hogy ha megütnek az fáj.
hanem arra,hogy minél keményebb fájdalmat tudj okozni.
más helyzetben,ahol van választási lehetőség,ott persze lehet zavaró.
emlékszem még régen amikor csináltam a jogsit és volt elsősegély képzés,egy olyan palival voltam párban nyáron,akinek az egész teste egy szőr volt.
mindenhol,a felkarja és a válla is.
kb- [link]
aztán ki kellett menni a csoport elé és bemutatni rajta az elsődleges vizsgálatokat,amik azzal jártak,hogy átnéztem a végtagok állapotát meg a csontozatot,amihez végig kellett volna masszírozni a karját.
én meg mondtam,hogy elnézést de nem fogom megérinteni ha kényszert alkalmaznak akkor se,szóval a bábún csináltam meg.
amúgy birkózók versenyen úgy tudom szokták csinálni,hogy direkt nem fürdenek napokig,hogy a szagukkal demoralizálják az ellent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!