Melyik az a harcművészet amely arra épít, hogy kitérjünk az ellenfél támadása elől?
Kifejezetten arra gondolok, amelyben nem is maga a harc a lényeg, hanem annak az elkerülése.
Segítőkész válaszért természetesen zöld pacsi,mert fontos lenne!
Köszönöm!:)
Lehet, hogy az aikidóra gondolsz, aminek a lényege az ellenfél támadó energiájának elvezetése.
Viszont míg az aikido kimondottan erre épít, a kitérés fontos szó szerint minden harcművészetben. (Az, hogy a karatékák felkarral hárítanak mindent, egyszerűen nem valószerű egy olyan embernek, aki nem keményítette 20 éven át a csontjait.) De - csak egy példát írok - a boxban állandóan ki kell térni az ütések elől, és közben tudod indítani a saját támadásod.
Xsjado, félreértetted. A fő kérdésből én is azt hittem, hogy erre gondol a kérdező, de aztán a kiegészítő szövegében itt van ez: "Kifejezetten arra gondolok, amelyben nem is maga a harc a lényeg, hanem annak az elkerülése.", és ebből látszik, hogy ő nem arra gondolt, mint amire mi, a fő kérdés elolvasása után.
De, ha meg én értettem félre, akkor pedig minden harci stílusban alap dolog az, hogy hogyha lehet, elslisszannak az ütés elől, úgymond kitérnek. Egy blokk jó lehet, de egy kitérés sunyibb és míg a blokkal megtartod a másik lendületét, addig egy kitéréssel nem és a támadónak kell lefékeznie magát. Ez idő és energia, és ez alatt be lehet neki vinni szép ütéseket testre. :) Jól feledzett ököllel ilyen szituációban törheted is a bordákat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!