Hogyan készüljek egy 38 km-es teljesítménytúrára?
Eddig mindig 20 km-en indultam, viszont most úgy hozta a sors, hogy a hosszabb távon indulok. Kicsit félek is, mert nem biztos, hogy elég edzett vagyok ahhoz, hogy szintidőn belül és ami fontos, sérülésmentesen teljesítsem a távot.
Hogyan tudnék felkészülni a túrára, hogy ne haljak meg közben. Minden jó tanácsot, ötletet szívesen fogadok.
Edzettségi szintem jelenleg sajnos elmarad a korábbi évekhez. Heti egyszer jutok el dancestepre, illetve nyáron többször bicajoztam rövidebb távokat a Bükkben (8-15km)
Rövidebb, nem időre menő túrákat is szoktam tenni, de azok sétagaloppok ehhez képest.
Köszönöm.
(34/N)
Gyalogos túráról van szó. Azért indulok, hogy próbára tegyem kitartásomat,állóképességemet, legyőzzem saját magamat. s közben persze gyönyörködjek a tájban, friss levegőt szívjak, mozogjak.
Az, hogy bírom-e, eddig még nem derülhetett ki, hiszen sosem tettem ekkora távot meg időre.
Persze, lesz a túra során egy pont, ahol el kell döntenem, hogy bírom -e tovább vagy csapjam le az útvonalat és folytassam a rövidebb szakaszon. így időeredmény nincs.
Igenis meg lehet sérülni, mert tavaly a 20 kmest bokaficammal csináltam végig. (nem melegítettem be előtte, ezért volt, illetve megcsúsztam az avaron)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!