Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek egy 38 km-es...

Hogyan készüljek egy 38 km-es teljesítménytúrára?

Figyelt kérdés

Eddig mindig 20 km-en indultam, viszont most úgy hozta a sors, hogy a hosszabb távon indulok. Kicsit félek is, mert nem biztos, hogy elég edzett vagyok ahhoz, hogy szintidőn belül és ami fontos, sérülésmentesen teljesítsem a távot.

Hogyan tudnék felkészülni a túrára, hogy ne haljak meg közben. Minden jó tanácsot, ötletet szívesen fogadok.

Edzettségi szintem jelenleg sajnos elmarad a korábbi évekhez. Heti egyszer jutok el dancestepre, illetve nyáron többször bicajoztam rövidebb távokat a Bükkben (8-15km)

Rövidebb, nem időre menő túrákat is szoktam tenni, de azok sétagaloppok ehhez képest.

Köszönöm.

(34/N)

2017. szept. 20. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem, mi az a teljesítménytúra és hogy azt futva vagy biciklivel vagy mégis mivel kell megtenned. biciklivel pl 38 km nem egy olyan nagy táv, hogy ne tudd magadból kihozni a maximumot a verseny egész hosszán. De ha nem érzed magad felkészültnek, akkor miért indulsz egyáltalán?
2017. szept. 20. 14:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Megsérülni biztosan nem fogsz. Lehet, hogy nem érsz be időre, vagy legrosszabb esetben kiszállsz a cél előtt. És akkor mi van? Felkészülésképpen tehetsz egy-két rövidebb, 15-20 km hosszú túrát előtte.
2017. szept. 20. 14:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Gyalogos túráról van szó. Azért indulok, hogy próbára tegyem kitartásomat,állóképességemet, legyőzzem saját magamat. s közben persze gyönyörködjek a tájban, friss levegőt szívjak, mozogjak.

Az, hogy bírom-e, eddig még nem derülhetett ki, hiszen sosem tettem ekkora távot meg időre.

Persze, lesz a túra során egy pont, ahol el kell döntenem, hogy bírom -e tovább vagy csapjam le az útvonalat és folytassam a rövidebb szakaszon. így időeredmény nincs.

Igenis meg lehet sérülni, mert tavaly a 20 kmest bokaficammal csináltam végig. (nem melegítettem be előtte, ezért volt, illetve megcsúsztam az avaron)

2017. szept. 20. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!