Túrázók! Hétvégén hegyi túrára megyek. Mire készüljek?
Most hétvégén gyalogtúrára megyek a Kárpátokba, 2000m magasra. Hogy érdemes öltözködni, mire számítsak? Mit vigyek feltétlenül?
Köszönöm a segítséget!
Most voltam a hétvégén 1700+ méteren. Ha süt a nap akkor nem olyan vészes, de sima 2-3 van, és a szél miatt, főleg kitett helyeken még inkább hidegnek érzed, így alap a réteges öltözködés, hogy kaptatókon ha kimelegszel vetkőzni tudj, a hűvös helyeken meg öltözni. Már ezen a magasságon is könnyen találkozol hóval (bár én pont elkerültem), de több helyen alattam volt a havas terület, csak a gerincről már lefújta a szél :)
Sajnos sok tanácsot nem nagyon lehet adni, ha túrázol rendszeresen, akkor úgy készülj, ahogy egy téliesebb túrára készülnél, ha pedig nem túrázol rendszeresen, akkor mondhatom, hogy aláöltöző, szoftshell, vízálló héjkabát, windstopper cuccok, egy erős bakancs az alap, gondolom nem fogsz elrohanni, és alaphangon 100+ ezer forintot elkölteni hirtelenjében...
Köszönöm a hasznos választ!
Sajnos nem túrázom rendszeresen, sőt, nagyon régen nem voltam, így a hegyi időjárással se nagyon vagyok képben.
Azon gondolkodtam, hogy egy ehez hasonló ( [link] ) sídzseki megfelene? Nem lenne túlzás? Vízlepergetős, de plusz esőkabát, ha szükséges.
A sídzsekik annyira nem szoktak jók lenni túrázáshoz, egyszerűen máshoz készültek.
Ha pesti vagy, akkor menj be egy jó túraboltba, ahol segítenek az eladók, hogy azt a pénzt a legjobban költsd el, amid van ruhára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!