Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Túrázók! Hétvégén hegyi...

Túrázók! Hétvégén hegyi túrára megyek. Mire készüljek?

Figyelt kérdés

Most hétvégén gyalogtúrára megyek a Kárpátokba, 2000m magasra. Hogy érdemes öltözködni, mire számítsak? Mit vigyek feltétlenül?

Köszönöm a segítséget!

2016. máj. 17. 16:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Hótaposót és sílécet. Amilyen hideg most az időjárás.
2016. máj. 17. 16:39
 2/8 anonim ***** válasza:
puskát a jeti ellen!
2016. máj. 17. 17:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Most voltam a hétvégén 1700+ méteren. Ha süt a nap akkor nem olyan vészes, de sima 2-3 van, és a szél miatt, főleg kitett helyeken még inkább hidegnek érzed, így alap a réteges öltözködés, hogy kaptatókon ha kimelegszel vetkőzni tudj, a hűvös helyeken meg öltözni. Már ezen a magasságon is könnyen találkozol hóval (bár én pont elkerültem), de több helyen alattam volt a havas terület, csak a gerincről már lefújta a szél :)

Sajnos sok tanácsot nem nagyon lehet adni, ha túrázol rendszeresen, akkor úgy készülj, ahogy egy téliesebb túrára készülnél, ha pedig nem túrázol rendszeresen, akkor mondhatom, hogy aláöltöző, szoftshell, vízálló héjkabát, windstopper cuccok, egy erős bakancs az alap, gondolom nem fogsz elrohanni, és alaphangon 100+ ezer forintot elkölteni hirtelenjében...

2016. máj. 17. 19:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos választ!

Sajnos nem túrázom rendszeresen, sőt, nagyon régen nem voltam, így a hegyi időjárással se nagyon vagyok képben.

Azon gondolkodtam, hogy egy ehez hasonló ( [link] ) sídzseki megfelene? Nem lenne túlzás? Vízlepergetős, de plusz esőkabát, ha szükséges.

2016. máj. 18. 00:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Na meg aláöltözet, és egy vastagabb felső vagy egy alsó mellény.
2016. máj. 18. 00:38
 6/8 anonim ***** válasza:

A sídzsekik annyira nem szoktak jók lenni túrázáshoz, egyszerűen máshoz készültek.

Ha pesti vagy, akkor menj be egy jó túraboltba, ahol segítenek az eladók, hogy azt a pénzt a legjobban költsd el, amid van ruhára.

2016. máj. 18. 19:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, ez egy vidéki kisváros, nem nagyon van lehetőség felszerelést beszerezni a közelben.
2016. máj. 19. 07:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogy ment?
2016. máj. 27. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!