Hétvégén nagy családi ebéd lesz, de mivel készüljek?
SOkan leszünk.
Kb 10 felnőtt és 5 gyerek.
Olyat szeretnék készíteni ami kiadós, melegíthető (nem egyszerre érkeznek a vendégek) de nem egy hétköznapi étel.
Gyakorlott vagyok a konyhában, szinte bármit megcsinálok, de most olyan ötlettelen vagyok :(
Gondoltam jóasszony módra elkészített sertéscombra, borsos tokányra, "sima" pörire, de ezek hétköznap is szoktak lenni és hát mégiscsak egy 60. szülinapot fogunk ünnepelni :)
VAlamilyen krémlevest csinálok az biztos, az édességgel sem lesz gond, de mi legyen a főétel?
Segítsetek légyszives!
ui: van kemencénk is, esetleg abban valamit??
A hagyományos vendégváró menüvel kezdenék:
- újházi tyúkhúsleves feldobva egy kis borsóval + csigatészta vagy grízgaluska, esetleg májgaluska betéttel
- ha nem marha-, vagy sertéspöri, akkor csirkepöri nokedlivel + ubi-salátával
- töltött rántott husi: töltheted csirkemájjal, vagy sajttal, vagy esetleg főtt-tojás karikával (előtte a belső oldalát kend meg vastagon mustárral). Ehhez készíthetsz köretként rizi-bizit, befőttel lehet tálalni
- torta mellé az édes-sós sütik
- a végén egy hatalmas, szépen díszített gyümölcstál az asztal közepére
NAgyon köszönöm az ötleteket!
A töltött dagadó miért nem jutott az eszembe???
:)
Már biztosan az lesz!
Az hidegen is finom egy kis majonézes salátával!
A krémleveseket imádja nálunk mindenki, a másfél éves és a nagyi is :)
Szerintem krumpli krmleves lesz, pirított szalonnakockákkal :)
Köszönöm még egyszer mindenkinek!
aktuális most a sütőtökkrémleves piritott tökmaggal és baconchipssel
vagy hagymakrémleves cipóban tálalva(kemencében sütött cipó)
csülök pékné módra és házi kemencés lángost is csinálhatsz fokhagymával, tejföllel és sajttal vagy ökörszemet sütinek
A kemence egy óriási dolog, irigyellek érte:) láttam a metróban csinos kis egybe malaccombokat, olyan másfél kilósak lehettek. szuper lenne kemencében sütve. vagy itt a kacsa /liba szezon. az is nagyon finom lenne egy fogásnak. persze párolt almás lilakáposztával, hagymás tört krumplival.
brokkoli krémleves is isteni, lehet répával, krumplival dúsítani, rá levesgyöngy, vagy fokmagymás pirított kenyérkocka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!