Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Az emberek miért engedik meg...

Az emberek miért engedik meg maguknak ezt a luxust?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen az az igazság, hogy ebben a világban bárkit, bárhol, bármikor agyon verhetnek. Mindenkit érhet végzetes támadás, az utcán, aluljárókban, állomásokon, discoban stb. Miért nem oktatnak kötelező szinten önvédelmet? Elvileg demokrácia van, miért nincs erre igény? Nekünk embereknek kellene ezt kiharcolnunk, hogy legyen önvédelmi oktatás akár már az általános iskolától kezdődően.

2017. szept. 15. 15:25
1 2
 1/12 Szergej55 ***** válasza:
Ha egy jó pengéjű késsel megküldelek, 10-ből kilencszer már semmit sem ér az önvédelmi oktatásod, hiszen ahhoz jó típus és több éves gyakorlat kell. Annyira nem állhatsz készen minden pillanatban, hogy mindent hárítani tudj. Ha akarsz, tanulj önvédelmet, én személy szerint nem is szeretnék.
2017. szept. 15. 20:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy el kell távolítani az idegroncsokat és nem ölnek meg senkit az utcán. Lást saját kommented.
2017. szept. 15. 20:31
 3/12 A kérdező kommentje:
Saját kommentem? Ember, te példálóztál azzal, hogy belém vágod a kést! Írhattál volan E/3-ban is, de te azonnal a személyemre vetted a mondanivalód! Mit vártál, hogy megköszönöm. Nem vitázni szeretnék, csak értelmes indokokat, nyilván lenne hátránya is, de én azt gondolom nagyobb előnyt jelentene, mint hátrányt.
2017. szept. 15. 20:48
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem zavar, hogy nem én írtam az első kommentet? Pontosan ezért nem lenne jó, mert az ilyen hülyék is tanulnának valamit és még jobban szívnának az alapból gyengék / szerencsétlenek / gyávák.
2017. szept. 15. 20:56
 5/12 anonim ***** válasza:

mert a jelenlegi rendszer pont arról szól,hogy az önállóságot minél jobban ellehetetlenítse.

ezért az iskolában nem fognak ilyeneket tanítani,mert egy egészséges lelkületű és még közelharcban is jártas egyént sokkal nehezebb manipulálni,irányítani,használni,elnyomni,ezért nem fog ilyen fideszekre meg hasonlókra szavazni soha,meg nem fog rabszolgamunkát végezni szó nélkül.

jó példa erre a golyóálló mellény.

mo-n kívül bárki vehet magának,mert egy passzív önvédelmi eszköz.

viszont a gyurcsányos tüntetések alatt amikor gumi lövedékeztek a rendőrök,akkor elég sok tüntető viselt golyóálló mellényt.

ezért azóta mo-n fegyverviselési engedélyhez kötött a vásárlása.

tehát pont a kiszolgáltatottságot próbálják erősíteni,nem pedig az önállóságot és a cselekvőképességet.

2017. szept. 15. 21:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó véleményét osztom. Azt gondolom, talán a joggal is hasonló lehet a helyzet, az emberek egyszerűen ki vannak szolgáltatva, hiszen valljuk be, ha bajba kerülünk, akár munkahelyen, vagy pénzekkel, szerződésekkel kapcsolatos problémákkal szinte azt sem tudjuk, hogy most kihez forduljunk, mert szándékosan elnyomnak minket. Persze nincs megtiltva a tanulása, de például hasznosabb lenne, akár jogot tanulni, vagy önvédelmet, vagy netán elsősegélyt, olyan tárgyakat, amik ténylegesen az életre készítenek fel. A történelem is mire jó? Igen elismerem, ismerjük a saját történelmünket, alapvető műveltség. De, hogy róma bukása, meg kr. e 40 Caligula császár, meg Angol forradalom őszintén kit érdekel? Amikor meg, az aluljáróban megtámadnak, mert jobb a telefonod és önvédelmet azt meg nem oktatták a suliban akkor máris megvan a baj.
2017. szept. 15. 21:59
 7/12 Szergej55 ***** válasza:
Te nagyon zavart vagy, öcsém, nem önvédelemre, hanem pszichiátriai tanácsadásra szorulsz. Amúgy szevasz, én voltam az első, hülye.
2017. szept. 15. 22:37
 8/12 anonim ***** válasza:

a kedvenc tv műsoraim az ókori egyiptom,a sumérok,görögország és róma történelme.

a suliban is a kedvencem volt és a mai napig nézem az ilyeneket a spektrumon,olvasok róla könyveket,szóval azért nem úgy van az.

legfeljebb annyiban lenne érdemes változtatni az oktatását,hogy nem a pontos évszámok bebiflázására kellene helyezni a hangsúlyt,hanem a történelmi tanulságok megértésére és hatásaira.

a behúzott telefon függő pötyögtetőket meg nem tudom sajnálni.

eleve idegesítő szokás.

és taktikai szempontból is öngól,mert abba van belebu-zulva,nem pedig a környezetét méri fel és elemzi.

viszont lakott a környékemen egy csaj aki remek taktikát talált ki telefonos önvédelemre.

mindig akkor jött haza amikor levittem este a kutyát.

sötét,kihalt utca,rengeteg zeg-zug.

és a bige mindig úgy jött az utcán,hogy telefon kihangosítva és kb üvöltve beszélt bele,hogy igen most vagyok az x utca sarkán,igen most fordulok be 10 méter stb.

az erőteljes hangos de higgadt hang magabiztosságot sugall,problémásabb célpontot helyez kilátásba és folyamatosan mondta,hogy éppen hol jár.

elég gyakran láttam ezt csinálni.

2017. szept. 15. 22:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem! Nem sértésként írom, lehet szeretni a történelmet. Végül is miért ne, csakhogy ez nem az életre készít fel. Persze, ha ezzel keresed a kenyered akkor ok. A telefon csak egy példa volt, 1 szál cigiért is neked állhat bárki. Én azt gondolom kevesebb lenne a bűnözés, garázdaság, testi sértés, hiszen már az általánosban bele nevelnék a diákba, hogy ha balhé van meg is halhatsz, börtönbe is kerülhetsz, inkább kerüld! Az emberek nagy része, nincs hozzászokva a bunyókhoz, ha meg kialakul fejvesztve ész nélkül piff puff, utána meg rendőrség, vagy kórház. Nem akarok politizálni sem nagyon, de bejönnek a külföldiek szét fognak minket darálni? Ez közös érdekünk kellene, hogy legyen.
2017. szept. 15. 22:52
 10/12 anonim válasza:
Mi értelme van az önvédelmi oktatásnak, ha mindenkinek kötelező? Annak is kötelező akkor, aki támad. Ergo ha erősebb, semmire sem mész vele, mert ő is megtanulta! Erre nem gondoltál?
2017. szept. 16. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!