Az emberek miért engedik meg maguknak ezt a luxust?
mert a jelenlegi rendszer pont arról szól,hogy az önállóságot minél jobban ellehetetlenítse.
ezért az iskolában nem fognak ilyeneket tanítani,mert egy egészséges lelkületű és még közelharcban is jártas egyént sokkal nehezebb manipulálni,irányítani,használni,elnyomni,ezért nem fog ilyen fideszekre meg hasonlókra szavazni soha,meg nem fog rabszolgamunkát végezni szó nélkül.
jó példa erre a golyóálló mellény.
mo-n kívül bárki vehet magának,mert egy passzív önvédelmi eszköz.
viszont a gyurcsányos tüntetések alatt amikor gumi lövedékeztek a rendőrök,akkor elég sok tüntető viselt golyóálló mellényt.
ezért azóta mo-n fegyverviselési engedélyhez kötött a vásárlása.
tehát pont a kiszolgáltatottságot próbálják erősíteni,nem pedig az önállóságot és a cselekvőképességet.
a kedvenc tv műsoraim az ókori egyiptom,a sumérok,görögország és róma történelme.
a suliban is a kedvencem volt és a mai napig nézem az ilyeneket a spektrumon,olvasok róla könyveket,szóval azért nem úgy van az.
legfeljebb annyiban lenne érdemes változtatni az oktatását,hogy nem a pontos évszámok bebiflázására kellene helyezni a hangsúlyt,hanem a történelmi tanulságok megértésére és hatásaira.
a behúzott telefon függő pötyögtetőket meg nem tudom sajnálni.
eleve idegesítő szokás.
és taktikai szempontból is öngól,mert abba van belebu-zulva,nem pedig a környezetét méri fel és elemzi.
viszont lakott a környékemen egy csaj aki remek taktikát talált ki telefonos önvédelemre.
mindig akkor jött haza amikor levittem este a kutyát.
sötét,kihalt utca,rengeteg zeg-zug.
és a bige mindig úgy jött az utcán,hogy telefon kihangosítva és kb üvöltve beszélt bele,hogy igen most vagyok az x utca sarkán,igen most fordulok be 10 méter stb.
az erőteljes hangos de higgadt hang magabiztosságot sugall,problémásabb célpontot helyez kilátásba és folyamatosan mondta,hogy éppen hol jár.
elég gyakran láttam ezt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!