Heti hatszor végzett fekvőtámasz naptól túledzés lehetséges?
Sziasztok,
a célom a következő:
Növelni szeretném az egyhuzamban lenyomott fekvőtámaszaim számát.
Jelenleg 43 fekvőtámaszra vagyok képes szabályosan, teljesen leengedett mellkassal és végén teljesen kinyújtott karral, nem lendületből nyomva normális tempóval.
Ezt szeretném feljavítani legalább a duplájára, de az sem lenne baj, ha fél-egy év alatt összejönne a 100 ismétlés.
Arra gondoltam a hét 6 napján is lenyomnék 100 fekvőtámaszt. Mondjuk elsőre lenyomnék egy 40-et, utána pihennék egy max. 10-15 mp-et és utána 10+ ismétlesekkel elérném a 100at. Idővel minél kevesebb pihenővel előbb utóbb szerintem képes lennék így lenyomni a 100 fekvőtámaszt.
Mivel nem tömegnövelés a célom, hanem az erő-állóképességem fejlesztése így nem okozna ez gondot a hét 6 napján elvégezve ezt? Nem lehet ebből túledzés?
Köszi előre is a segítségeteket!
31/F
Nekem nem nagyon ment, a 100 fekvőtámasz programot kezdtem el.
Hozzáteszem, hogy lassan csináltam, kb. 3-4 másodperc volt egy fekvő.
Mellette még rendszeresen fekvenyomtam folyamatosan növekvő súllyal heti 3x.
Mellé edzettem a többi izomra is.
Meg még 2x futottam 5 kilométert.
Étrendem nem volt túl jó, keveset aludtam.
Nem sikerült. :C
Köszönöm a válaszokat! :)
Szerintem sok 3-4mp egy fekvőre, dinamikusan kell végezni, de mégis kontrolláltan - azaz nem lendületből végezve és teljesen kinyújtott karig. A 100 fekvőtámasz program nekem se vált be. De remélem amit írt a 2. válaszoló ez működhet így.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!