Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot tudnék elkezdeni?

Milyen sportot tudnék elkezdeni?

Figyelt kérdés
Ha lehetséges akkor Óbudához közel legyen. És mindegy hogy mi csak ne legyen labdajáték. 16éves fiú vagyok.

2017. szept. 7. 15:48
 1/3 anonim válasza:
Keress fel egy Kyokushin Karate szervezetet hátha van a környéken. Amit igérni tudok neked a sportól: Önuralom, Önbecsülés, Kitartás, Elszántság, megtanulsz küzdeni, Brutálisan kemény edzések. Fontos, hogy ezt ne 1 évig üzd nekem 3 év minimum kellett, hogy valami látszódjon is.. lehet ez alapból azért volt mert fiatalon kezdtem. Most már 7 éve járok és megvan az eredménye
2017. szept. 7. 16:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát a Kyokushin Karatét nem ajánlom Magyarországon. De amúgy keress egy küzdősportot, én azt ajánlom.
2017. szept. 7. 16:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Jó a kyokushin. Eleinte csak jó fizikumod lesz, aztán az évek során jön a tudás is.

Köztudatban lévő küzdősportokkal az a baj, versenyeztetni akarják a fiatalokat. Megszereznek egy bizonyos tudást, viszonylag hamar, és a technikájuk egy idő után stagnál, csak fizikailag fejlődik. Nagyos sok küzdősportot űző ember 30 éves koruk körül kikopnak, hisz már nem éri meg velük foglalkozni, mert jönnek az ifjú titánok. Vagy esetleg maradnak hobbi szinten. Megjegyzem, nem a professzionális sportról írok! 40 éves korukra a kocsmában merengenek csak eltunyulva a régi szép időkről.

Kyokushinban is rágyúrnak a versenyzésre, elég szép sikereket is halmoznak fel nemzetközileg a magyar kyosok, sőt ide járnak a környező országokból tanulni, de egy idő után, már nem versenyeznek. Ekkor jön előtérben a sport helyett a budo, azaz a karate. Van egy nagyon jó cikk valahol a budo karateról, aminek azt hiszem az a címe, hogyan kell megenni egy elefántot. Nincs kedvem megkeresni.

2017. szept. 8. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!