Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot nem késő...

Milyen sportot nem késő elkezdeni 16 évesen?

Figyelt kérdés
Jelenleg nem vagyok különösebben sportos alkat, a tesiórákat nem szívlelem különösebben, viszont alapvetően a mozgással nincs bajom. Labdajátékok kizárva, azokban meglehetősen béna vagyok, nincs érzékem hozzájuk. 4 éves koromtól 12 éves koromig balettoztam, viszont azt már nem hinném, hogy érdemes lenne folytatni. Itt az első gond: azóta kiveszett belőlem minden hajlékonyság, tehát a nyár feladata, hogy ezt visszahozzam, bármibe is kezdek. Nyilván nem akarok olimpikon lenni, de azért ha lehetőségem nyílna rá, nem zárkóznék el a versenyektől sem. Ezeken gondolkodtam: vívás (gondolom ez már nagyon késő), valamilyen tánc (hiphopra gondoltam, de ehhez hasonlóak is jöhetnek, bár van egy kézbetegségem, amiért nem tudok se szorítani, de kapaszkodni, se rátámaszkodni (fekvőtámasz, fejenállás, kézenállás, stb.)), lovaglás, keleti küzdősportok. (16/l)

2017. jún. 17. 09:41
 1/5 palilaci ***** válasza:
Testepites, box, kickbox, Karate, joga, Taekwondo
2017. jún. 17. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Box, Thai Box, Kick Box, Taekwondoo, Karate, Hapkido, Wing Chun/Tzun, Hung-Gar, Choy Lay Fut és ha tetszik a vívás, akkor azt is bátran.
2017. jún. 17. 10:08
 3/5 A kérdező kommentje:
És ezekhez (tehát a küzdősportokhoz, vagy akár a víváshoz) nem gond, ha nem tudom rendesen ökölbe szorítani a kezem? (A fentebb említett kézbetegség miatt.) Ezek szerint nem is késő elkezdeni? Attól félek, nehogy berakjanak 6-7 évesek közé, az kicsit furán venné ki magát:'D
2017. jún. 17. 13:01
 4/5 A kérdező kommentje:
A taekwondohoz mennyire kell hajlékonynak lennem kezdőként? Közben majd kilazulok, vagy azért próbáljak rákészülni, ha menni akarok?
2017. jún. 17. 13:16
 5/5 palilaci ***** válasza:
Azert mesz oda, hogy megtanuld ezeket a technikakat kivitelezni. Alapbol elonnyel indulsz, mert gyorsabban elfogod erni a megfelelo hajlekonysagot es rugalmat ami kell hozza, mint mondjuk egy sportmult nelkuli ember. Ne elotte alapozz, inkabb kezd el minel hamarabb.
2017. jún. 17. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!