Ninjutsu vagy jiu jitsu vagy thai box vagy taekwondo?
Csinald azt ami tetszik... komolyan ennyire bonyolult ez??
Ha onvedelmre kell rohadt mindegy.
A leghatékonyabb szerintem a thai box, ezt Pesten pl a Re-Gymnél jól tanítják.
Önvédelemre viszont ezek közül a jiu jitsu a legjobb.
Ninjutsu meg taekwondo felejtős.
Xsjado félig mond jót.
A helyedben a thai-boxot választanám. Sokkal fontosabb hogy tudj öklözni/rugni, minthogy jiu jitsus fojtásokat csinálj. Persze a kettő együtt nagyon hasznos. De ha szembekerülsz valakivel aki jó közelharcban, nem igazán fogsz te érvényesülni a fojtásokkal, mert egy pillanat alatt ledarál.
Abban viszont igaza van, hogy a Re-Gym az egyik legjobb hely, ahol thai-boxot tanulhatsz. Rehák György az ország egyik legjobb edzője.
Bocsánat, volt egy kis elírás: nem a (brazil) jiu jitsura, hanem a (tradícionális) ju jutsura gondoltam.
(A brazil jiu jitsu hatékony, de utcán önvédelemre jobb a tradícionális japán)
"De ha szembekerülsz valakivel aki jó közelharcban, nem igazán fogsz te érvényesülni a fojtásokkal, mert egy pillanat alatt ledarál."
Miért? Ez egy olyan tévhit, vagy nemis tudom... Egyszerűen az embert nem lehet a stílusa alapján bekategorizálni ekkora mértékben. Jiu-Jutsu edzésen azt tanulják, hogy hogy kell lefojtani egy téged ledarálni kívánó embert. Ha valaki ezt jól megtanulja, begyakorolja, akkor mégis miért darálnák le? Miért akarod te megmondani, hogy egy adott ember veszíteni fog-e, vagy sem, mikor nem tudsz róla semmit a stílusán kívül? Értem én, hogy mire gondolsz, de ez helytelen kijelentés volt a részedről, mert ha valaki azt tanulja edzésen, hogy hogy kell egy téged szétverni akarót lefogni, akkor miért ne tanulná meg, ha az edzés jó?
Szóval én is a Thai Boxot ajánlom, de a Jiu-Jutsu és a Taekwondoo is nagyon jó stílusok. A Ninjutsu is, csak annak rossz az oktatása.
Ki beszelt itt profikrol? En biztosan nem.
Ha thai boxolo atlagember talalkozik foldharcos atlagemberrrl jo eselyel a foldon talalja magat a thai egy olyan szoritofogasba hogy lekopogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!