Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ninjutsu vagy jiu jitsu vagy...

Ninjutsu vagy jiu jitsu vagy thai box vagy taekwondo?

Figyelt kérdés
Sziasztok, el akarok kezdeni egy harcművészetet, inkább túlélés orientált mint versenysportot keresek utánanéztem a különböző ágazatoknak, de maradtak azért kérdések, van e számottevő különbség a jiu jitsu és a ninjutsu között? melyik (tudom h közelharcban, és rengeteg más aspektusban különböznek) de melyik a leg "effektívebb", leghatásosabb? és Budapesten (inkább Budán széll kálmán környékén) mely sportágból/harcművészetből van megfelelő tanítás? 17/F 185 cm 76 kg "sportosabb alkat"

2017. aug. 27. 21:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
22%
A Ninjutsu oktatása rossz, a másik 3-é jó. Én a Muay Thait ajánlom, de a másik kettő is teljesen jó, neked kell dönteni, hogy melyik tetszik jobban.
2017. aug. 27. 21:52
 2/18 anonim ***** válasza:
48%

Csinald azt ami tetszik... komolyan ennyire bonyolult ez??

Ha onvedelmre kell rohadt mindegy.

2017. aug. 27. 21:53
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A leghatékonyabb szerintem a thai box, ezt Pesten pl a Re-Gymnél jól tanítják.

Önvédelemre viszont ezek közül a jiu jitsu a legjobb.

Ninjutsu meg taekwondo felejtős.

2017. aug. 27. 22:29
 4/18 anonim válasza:

Xsjado félig mond jót.

A helyedben a thai-boxot választanám. Sokkal fontosabb hogy tudj öklözni/rugni, minthogy jiu jitsus fojtásokat csinálj. Persze a kettő együtt nagyon hasznos. De ha szembekerülsz valakivel aki jó közelharcban, nem igazán fogsz te érvényesülni a fojtásokkal, mert egy pillanat alatt ledarál.

Abban viszont igaza van, hogy a Re-Gym az egyik legjobb hely, ahol thai-boxot tanulhatsz. Rehák György az ország egyik legjobb edzője.

2017. aug. 27. 22:35
 5/18 anonim ***** válasza:

Bocsánat, volt egy kis elírás: nem a (brazil) jiu jitsura, hanem a (tradícionális) ju jutsura gondoltam.

(A brazil jiu jitsu hatékony, de utcán önvédelemre jobb a tradícionális japán)

2017. aug. 27. 23:00
 6/18 anonim ***** válasza:
52%

"De ha szembekerülsz valakivel aki jó közelharcban, nem igazán fogsz te érvényesülni a fojtásokkal, mert egy pillanat alatt ledarál."

Miért? Ez egy olyan tévhit, vagy nemis tudom... Egyszerűen az embert nem lehet a stílusa alapján bekategorizálni ekkora mértékben. Jiu-Jutsu edzésen azt tanulják, hogy hogy kell lefojtani egy téged ledarálni kívánó embert. Ha valaki ezt jól megtanulja, begyakorolja, akkor mégis miért darálnák le? Miért akarod te megmondani, hogy egy adott ember veszíteni fog-e, vagy sem, mikor nem tudsz róla semmit a stílusán kívül? Értem én, hogy mire gondolsz, de ez helytelen kijelentés volt a részedről, mert ha valaki azt tanulja edzésen, hogy hogy kell egy téged szétverni akarót lefogni, akkor miért ne tanulná meg, ha az edzés jó?

Szóval én is a Thai Boxot ajánlom, de a Jiu-Jutsu és a Taekwondoo is nagyon jó stílusok. A Ninjutsu is, csak annak rossz az oktatása.

2017. aug. 28. 06:27
 7/18 anonim ***** válasza:
53%
6-os: az utcai harcok tobbsegeben pillanatok alatt a foldon talalod magad a masikkal egyutt.
2017. aug. 28. 06:33
 8/18 anonim ***** válasza:
40%
Csak szerinted, hetes. Utcán nem kerül földre senki, csak az egyik fél. Nem véletlenül NEM a földharcra épülnek a valódi harcba készült stílusok. Még egy Birkózó sem megy földharcba utcán, csupán földnek vágja a másikat, de nem megy utána rögtön, ahogy azt a ketrecben kéne. Valóban van pár olyan alkalom, amikor kettő civil malomkörzésekkel egymásnak ront, aztán átölelik egymást, majd eldőlnek mindketten, mint a rohadt nád, de most akkor tisztázzuk, hogy harcosokról beszélünk, vagy átlag emberekről? Mert én nem az átlag emberekre gondolok. Kettő profi harcos közötti küzdelemben is 95%-ban csak az egyik fél kerülne földre, ahogy egy profi meg egy átlag ember között is így van ez. Az, hogy kettő átlag ember mit kalimpál meg hadonászik egymásnak, az most nem ide tartozik.
2017. aug. 28. 07:41
 9/18 anonim ***** válasza:
33%
Egyébként nézz Thai Box szabályrendszerben vívott küzdelmeket, illetve Sandát. 95%-ban csak az egyik csattan a földön és nem mindkettő. Utcán is pontosan így lenne ez. Pláne egy átlag palacsinta ellen, mert tudod mikor kell majd neked Thai Boxoló, meg Sandás, meg bármilyen harcos ellen bunyóznod... Kirúgod a lábát és billennek is, mint a Musashi. Erről ennyit. "Utcai harc"... Ez egy tapasztalt harcosnak 1 támadás (azaz ütés, rúgás, dobás esetleg, könyöklés talán, vagy térd, ami neki tetszik és amit hoz a szituáció) és vége. Nehogy azt higgye itt valaki, hogy egy átlag ember majd ellenfele lesz egy profi harcosnak (legyen az Boxoló, Karatés, Kung-fus, Savatés, Sandás, vagy bármi).
2017. aug. 28. 07:48
 10/18 anonim ***** válasza:

Ki beszelt itt profikrol? En biztosan nem.

Ha thai boxolo atlagember talalkozik foldharcos atlagemberrrl jo eselyel a foldon talalja magat a thai egy olyan szoritofogasba hogy lekopogja.

2017. aug. 28. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!