Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Thai box, karate, Kung Fu...

PcNecron kérdése:

Thai box, karate, Kung Fu vagy taekwondo?

Figyelt kérdés
Mindenkinek várom a véleményét, és azt szeretném megtudni, hogy minek milyen tulajdonságai vannak. Különbségeket és, hogy melyikre érdemesebb menni.

2014. máj. 29. 18:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Attól függ melyik tetszik, és akarsz-e versenyezni.

A kung-fu jelentősen eltér a másik kettőtől, rentgeteg benne az előírás és a formagyakorlat. Látványos, de esetenként nem a leghatékonyabb.

A többi jelentősen erőszakosabb, direktebb ágazat.

A thai box különlegessége a sok térd és könyökhasználat. Meglepő távolsági támadásként használni, de szvsz főleg belharcban igazi.

A taekwandot a koreai hadsereg fejlesztette ki a 2. Világháború alatt, nyújtott kézzel, lábbal operál ahogy nézem, sokat mozog, és ajánlott hozzá egy erőnlét, de nagyon modern és sokmindent egyesít.

A karate nagyon kevés technikát használ, egyszerű, letisztult ütések, rúgások kombinációját.

Mivel sok benne a töréstechnika, aki sokáig és komolyan műveli, annak előbb-utóbb rámennek csontjai, ami pont anyira kikerülhetetlen mint a birkózóknála karfiolfül.

2014. máj. 29. 19:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Edző kérdése.

Gondolom célszerű lenne jó edzőtől igazi harcművészetet tanulni.

Na ilyet keveset fogsz találni, a legtöbb edzés 'nem hitelesített'. Várostól is függ hogy hol mit oktatnak jól.. Legtöbb városban van azért néhány jó harcművészet edzés, vagy ha nincs akkor sem rossz választás egy becsületes box edzés.

2014. máj. 30. 06:53
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, még mindig várom a véleményeteiket.

Elözőnek válasz: Veszprémben szeretnék hartművészetett tanulni, utána néztem és mind4 van ott. Szerinted a Thai boxot probáljam ki?

2014. máj. 30. 07:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a thaibox egy középszerű küzdősport, ahol tanulsz is jó dolgokat, megkeményedsz valamennyire, tök jó móka de nincs túlzottan sok értelme - a mókán kívül. Szerintem nagyon behatárolt. Pár technikát megtanulsz, begyakorolsz, de sosem leszel különösebben jó harcos thai boxszal. Kemény küzdő lehetsz, nehéz ellenfél lehetsz, jó edzővel de.. hát igen, mondjuk egy kamu kungfunál vagy kamukaraténál mindenképpen jobb, ha pedig kiegészíted ökölvívással (merthogy az is van Veszprémben) akkor már kemény leszel, így együtt a kettőnek (szerintem) már van értelme.
2014. máj. 30. 08:55
 5/10 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet a taekwondoval?
2014. máj. 30. 09:05
 6/10 anonim válasza:
Én taekwondo-zok, és nagyon szeretem, megtaláltam életem sportját :) Van benne küzdelem, és formagyakorlat, versenyzési lehetőség.Szerintem az egyetlen hátránya az, hogy azt a küzdelmet, amit órán csinálunk, nem biztos, hogy lehet élesben alkalmazni, hiszen nincs időd gondolkozni, hogy most akkor melyik csavarást csináld...Én inkább a formagyakorlati részéért szeretem.És nem árt a kondíció, valamit a lazaság..Így 12 évesen ennyit tudtam róla írni :) Nagyon nem is lehet róla írni, mivel az egyik embernek ilyen, a másiknak olyan...Ízlések és pofonok :)Azt, hogy melyikre szeretnél menni, döntsd el te, végül is te tudod megállapítani, hogy melyik tetszik...Viszont én most rohanok edzésre :D
2014. jún. 3. 17:51
 7/10 anonim válasza:

Én taekwondozok, jó szívvel tudom ajánlani a Veszprémi klubbot. A kung-fu inkább látványsport mint önvédelem, a karate elég rossz hatással van az ízületekre.

Én a taekwondoban találtam meg a sportom, egészen beleszerettem. Kikapcsol, nagyon sokat javult a kondim mióta járok, és jó dolog, hogy ha kezet emelnek rám, már azelőtt gyomron tudom rúgni, hogy elérne. Versenyezni pedig akkor is nagyon nagy élmény, ha nem érsz el eredményt.

A veszprémi taekwondosokat elég jól ismerem, ha gondolod, írj privátot. ;)

2014. jún. 9. 20:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Veszprém? Akkor egyértelműen Kyo vagy tkd. Kyot nagyon ajánlom, Móninger nagyon jó oktató.
2014. jún. 15. 06:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Esetleg Herenden nincs taekwando?
2014. jún. 20. 18:25
 10/10 anonim ***** válasza:
keress egy vénembert aki bemegy sok kigyurt, sportos ember közé, és 1x re leüti őket, attól érdemes tanulni:')
2014. aug. 12. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!