Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Most akkor tényleg nem szabad...

Most akkor tényleg nem szabad heti 1 alkalomnál többször 1 izomra edzeni?

Figyelt kérdés
Kb 1 hónapja edzek úgy hogy minden 2. nap egész felsőtestem megedzem kar,váll,hát,mell minden.A hasammal külön foglalkozok meg néha futok.De ez nem lényeg hanem az hogy akkor ez így nem mehet tovább?Hétfőn thaibox edzés meg szerdán.Kedd,csütörtök,szombat vagy vasárnap edzek 1,5-2 órát sok 1kezes 10kg-os súlyzóval sokféle gyakorlatot nyomok meg fekvőtámasz,húzózkodás,tolózkodás ilyenek.Azt olvastam ha 1 kezdő 1 héten többször eddz 1 izomra akkor túledzi és akkor mi lesz?
2010. máj. 25. 16:13
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Amugy én minden nap edzenék legszívesebben de nekem ez a heti 1 nagyon kevésnek tűnik.Mi lesz ha pl minden 2. nap edzek bicepszre vagy 6-8 sorozatot csinálok többféle képpen 12-15 ismétléssel? Nem fog nőni az izom vagy mi?
2010. máj. 25. 16:15
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát nemfog nőni, túledzed, és nem fog nőni egy idő után!

Heti 1 alkalom egy izomcsoportra bőőőőőven elég hidd el!

Hétfő: mell

Kedd: hát

Szerda:pihenő

Csütörtök: Kar (bicepsz-tricepsz)

Péntek: váll

Szombat: láb

Variáld, de heti 1 edzés elég egy izomcsoportra az a lényeg!

2010. máj. 25. 16:37
 3/11 A kérdező kommentje:
Heti 3 edzés minden izomcsoportra najo akkor 2 nem jobb?Így nem csinálhatnám inkább?
2010. máj. 25. 17:04
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem járok konditerembe de hétfő szerda thai box edzés

kedd-csütörtök otthon edzek fekvőtámasz,felülés,vállvonogatás,oldalemelés,tárogatás,vállból

nyomás,fej fölő emelés,1kezes bicepszből vagy 8 sorozat többféle képpen 12 ismétléssel,evezés döntött törzsel.Kb ezeket a gyakorlatokat végzem 1-2 gyakorlattal kiegészítve body builder oldalról!

Péntek-szombat pihi és Vasárnap megyek erdőbe húzózkodni,tolózkodni,fekvőzni meg ilyeneket csinálni és

futni

Nem vettem észre hogy túledzeném magam már izomlázam se nagyon van és fejlődtem is valamennyit 1 hónap alatt!

2010. máj. 25. 17:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy eszés alatt csak 1 izomcsoportot dolgoztass ha az nagy. mint a mell, hát, láb

a kis izomcsoportokat lehet a nagyok melett is ha energikus vagy

2010. máj. 25. 20:29
 6/11 Gyenes Tamás Nűnű ***** válasza:

Nos:

Nekem úgy tűnik, hogy vagy genetikai csoda vagy, e mellé kokszolsz, vagy nem elég nagyok a súlyok, amit használsz. Ez borzasztó sok edzésnek tűnik, de innen messziről inkább úgy látom, hogy kicsi súlyokat használsz, legalábbis a te erődhöz képest.

Egy átlag testépítő egy nagyobb izmát (hát, mell)heti egyszer, összesen 10-16 szériával, 6-10 ismétléssel edzi, a bicepszet 6-10 szériával, a vállat (oldalemelés, vállból nyomás, előre emelés, döntött törzsű oldalemelés) is 12 szériával edzik, tricepszet 4-8 szériával dolgoztatják. És izmosodnak.

Nálam így néz ki:

hétfő: mell 9 széria, tricepsz 4 széria

kedd: felhúzás 4 széria, bicepsz 7 széria

csütörtök: hát 16 széria

péntek: guggolás 4 széria, váll 16 széria.

6-10 ismétléssel. Egy éve csinálom, lassan izmosodok, és erősödök.

2010. máj. 25. 23:25
 7/11 A kérdező kommentje:
Szerintem már azis baj hogy lassan.Főleg hgoy 1 év alatt.14 éves vagyok am és 1kezes súlyzóm van otthon 10 kg-al csinálom ezeket.1 hónapja csinálom és nem akarok testépítő lenni de kitűnök többiek közt.De az érekel engem hogy ha bírom akkor csinálhatom? Hogy veszem észre hogy "túledzem" izmaimat?
2010. máj. 26. 17:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Túledzés ha az alkarod fáj, nem izomláz miatt, hanem ilyen szar fájdalommal!:D
2010. máj. 27. 19:40
 9/11 A kérdező kommentje:

Egyszer már volt ilyen és főleg akkor éreztem fájdalmat ha feszítettem vagy erőltettem hirtelen beleszúrt

De elmúlt :O akkor megjavult?

2010. máj. 27. 22:05
 10/11 anonim válasza:
Én ezzel vitába szállnék!!Tapasztalatból mondom nyagizmokra elég heti 1 persze főleg vállra mert azt mindig használod de bicepszet nem hogy lehet kell is heti 2szer 5 gyakorlatot és 12-15öt csinálj egy vmiből!!Heti 1x4x8 bicepsztől ne várj csodákat...az nagy lófasz...attól nem fog nőni rendesen...nagyizmokat ne edzél 2szer mert azoknak megvan a regenerálódási idejük.Nah üdv. :D
2011. júl. 26. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!