Megfelelő kondíció, erőnlét megtartásához elég ez a mozgás? Mit ajánlanátok?
Minden reggel 5km futás + oda vissza (10-10perc) a sportpályáig biciklizés.
Heti 3-4x edzés este: felülés-lábemelés (150), fekvőtámasz (30-50), súlyzózás (3kg), guggolás (60-80, súllyal), AB generator edzőgéppel (150-200).
Naponta 4-5 órát gyalogolok.
Hamarosan elkezdem a whin chun kung fu-t, ami heti 2x másfél órás edzés lesz.
16/L
Várj.... hogy van neked időd naponta 4-5 órát sétálgatni???
Ez attól függ, hogy milyen a kondíciód és az erőnléted. Ezt így látatlanban nem lehet megmondani, hülyeség is lenne. Valami paramétert adhatnál. Mióta edzel? Versenyzel-e ? Magasság, testsúly? Ezek nélkül nem lehet csupán az edzésedről megmondani, hogy tudod-e vele tartani a jelenlegi formádat.
165cm, 52kg.
Boxolni jártam egy évet.
Nem versenyzek.
Úgy, hogy gyalog járok iskolába, ami 40percnyire van + haza is gyalog jövök. Meg van egy kutyám, akivel sétálok napi 3x1 órát.
Eddig edzésen futottam, ugróköteleztem, zsákoltam, kondiztam(húzozkodás, súlyzózás) és olyan feladatok voltak, amiben volt felülés, fekvő és lábedzés. Heti 3x 1óra volt az edzés.
hiányzik az edzéstervből a váll pl pike push up.
a gerincfeszítő pl csípőemelés,egyenes híd.
a hát pl vízszintes húzás.
és az egészet progresszióba rakni.
boksz után átmenni csing csungra meg igen komoly visszalépés lenne.
mert a hasznost nem bölcs dolog lecserélni egy haszontalanra.
Köszi a tippeket.
A whin chun kung fu-t azért szeretném, mert az harcművészet, önvédelem.
Jó, a box is az, de nem tudom.
semmi önvédelem nincsen a csing csungban.
nincs kardió terheléses stressz tréning,nincsen taktikai felkészítés,nincsen szituációs gyakorlat,nincsen küzdelem az edzéseken.
vagyis nincsen köze az önvédelemhez semmilyen szinten.
ezért gyakorlatilag bármi jobb mint az.
ha önvédelmi edzést szeretnél akkor defendo-ra nézz el,de jobb lenne ha tovább bokszolnál 2-3 évet előtte.
oda nem járnak csajok,a palik meg nem fognak kajakra megütni.
ha pedig nem tudsz élesben bunyózni,akkor nem tanulsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!