Melyik Bokszkesztyűt ajánlanátok?
Kb fél éve bokszolok, eddig egy sima 8 ezer forintos Lonsdale kesztyűm volt, viszont az már szétment, használhatatlan, most tervezek új kesztyűt venni.
A Twins fogott meg nagyon, viszont az úgy tudom thai box márka, ahhoz meg kicsit sem értek, ugyanolyan mint egy Bokszkesztyű és nyugodtan használhatom azt is?Elvileg a varrása más, hogy lehessen benne klincselni, ez nagyon zavaró lehet egy bokszoló számára?
Vagy tudtok bármilyen másik kesztyűt ami jó lenne?
Mi volt a bajod a sima Lonsdale kesztyűdnek? Fél év boxolás után még ugyanúgy valami Adidas vagy ilyen kesztyűt mondanék, felesleges egy 30 ezres Green Hillbe beruházni.
A thai box kesztyűvel vigyázz, mert nem csak a formája más a clinchelés miatt, de a párnája se olyan bumpszlis mint a rendes boxkesztyűé. Persze megveheted, csak még arra is vigyázz, hogy puha legyen, ne legyen kemény emberkedős kesztyű mert az edzéstársaid kiutálnak.
Én anno még a bátyámtól örökölt fűzős, márkátlan boxkesztyűben kezdtem el edzeni, ami egy teljes éven át elkísért engem minden tréningre. A legstrapabíróbb kesztyűm volt, néha még most is felhúzom, ha itthon árnyékolni támad kedvem, csak a nosztalgia végett. Azóta csak és kizárólag Everlast termékeket használok. Értelemszerűen nem azt a kesztyűt alkalmazom zsákolásnál vagy baráti sparringnél, amit aztán tréningen, mert akkor jelentősen csökkenteném a kesztyű élettartamát. Én azt gondolom, hogy 20 ezer forintnál többet nem érdemes kesztyűre költeni. 20 ezer forintért már bőven vásárolhatsz olyan jó minőségű terméket, mint 30 vagy 40 ezer forintért, csak azokon több a "csicsa". Én jelenleg ebben a kesztyűben edzek, immáron másfél éve és megérzésem szerint még jó pár hónapig nem szükséges másik terméket rendelnem. Ez a kesztyű kiváló kvalitású bőrből készült, erős az anyaga, remek a tépőzárja, tökéletesen illeszkedik a kezemre és eddig ennél tapasztaltam a legjobb párnázottságot.
Ezelőtt a kesztyű előtt egyébként egy nagyon hasonló terméket használtam. Ez szintén bőrből varrott, viszont már kb. egy esztendő után elkezdett berepedezni, viszont majdnem két évig alkalmaztam ezt is.
A Twins valóban egy thai box márka alapvetően, de ökölvívó kesztyűket is gyárt. Nem használtam még Twins termékeket sem tréningre, sem zsákolásra, sem kumitéra, de több cimborám is ebben a márkában edz és sosem hallottam, hogy panaszkodtak volna rá. Egyébként teljesen jól írtad, kedves kérdező, a muay thai kesztyű abban különbözik a boxkesztyűtől, hogy más a varrása a tenyér részénél és a hüvelykujj részénél pont azért, hogy a helyes klincselést lehetővé tegye. Nem hiszem, hogy ez a nüansznyi különbség zavarna a tréningeken, viszont a bajnokságokon és a versenyeken nem fogadják el az ilyen kialakítású termékeket, így célszerű inkább hagyományos ökölvívó kesztyűt vásárolnod.
#CHRILLEX
Előző válaszolóval egyetértek, Everlastot vegyél. Amelyik nála berepedezett, az nálam is, és szét is szakadt. 6 hónap után kezdett szétmenni és több mint 1 évig volt meg. 10 000 Ft-ért vettem ha jól emlékszem.
6 hónap boksz után nem ruháznék be egy drága kesztyűre, 8-17 ezer Ft között találsz jókat. Everlastokat nézegesd, sőt a boltokban kérhetsz segítséget is, hátha ajánlanak valami jó típust. Edzőtársaim még az Adidasokat szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!