Miért fáj ennyire a hasam futásnál?
Márciusban kezdtem el futni és fogytam is már majdnem 10 kilót tehát majdnem leadtam a feleslegemet. 180 centi vagyok és ehhez voltam 93 kiló. Most vagyok 83 de ezt nem tartom azért akkora teljesítménynek még legalább 10-et szeretnék fogyni.
Namármost ezt jógával és a futással értem el. A futást nem csak azért szeretem mert tök jól fogyaszt, hanem mert kikapcsol és le tudom vezetni a stresszt. Nem nagy távot futok csak olyan 3 km-et viszont mostanában nem tudok úgy elmenni hogy nem vettem be előtte egy görcsoldót. Annyira elkezd görcsölni a hasam kb 1.5 kilométer után hogy az rettenetes. Van mikor nem is tudok tovább futni. Úgy fáj mintha sza*ni kéne de közbe meg nem kell egyátalán. Nem szeretném hogy ez hátráltasson engem a fogyásban és a sportban szóval jó lenne ha lenne valami megoldás. Ráadásul ha abbahagyom utánna még bűntudatom is lesz hogy most ilyen béna vagyok hogy nem mentem tovább...Valaki tud esetleg megoldást erre a problémára? Vagy küzd valaki hasonló gondokkal? 17/L

en is jartam futni amikor kevesebb edzesem volt. de csak kardiozni nem fogyni. volt nekem egy idoszak amikor beteg lettem a gyomromra, meggyogyultam, ujra elkezdtem futni, es nekem is ilyen gorcsszeru vilt a hasamban. mindig mashol. aztan egy ido utan elmult. a kulinbseg h nekem nem hatott a gorcsoldo, fajdalomcsillapito.
olyan van meg h mikor hirtelen kezdesz el sportolni megno a vernyomasod es szur az oldalad mert olyankor a lepbol kipreselodik a ver h tobb oxigenhez jussanak az izmok a ver segitsegevel. de ez nem masfel km utan szokott lenni, hanem az elso par percben.
ugyhogy en az elobbit tudom csak mondani, a megoldas az ido volt. lehet kicsit abba kene hagyni aztan ujra eljezdeni szigoruan 1kmrel. aztan fellel emelni alkalmankent.
remelem segitettem.
15L

Nekem 15 éves korom óta vannak időnként ilyen panaszaim. Anno egy betegség miatt 3 havonta kontrollra kellett járnom, és az egyik előtt épp volt egy ilyen hasfájós futásom. A "volt-e bármi panaszod" kérdésre gondoltam, elmondom az orvosomnak, hátha kiderül, hogy áll-e valami a dolog mögött. Csomó laborvizsgálatot kiírtak, elküldtek hasi UH-ra, nem sokkal előtte voltam CT-n is, de semmit nem találtak.
Egyedül a CK értékem volt nagyon magas, amitől kis híján szívrohamot kapott az orvosom, de aztán kiderült, hogy a nagyon erős izomlázam miatt volt. Szóval semmi okot nem találtak.
Ma már csak akkor jön ki, ha sokat kihagyok edzés terén, és újrakezdem a futást. Ha edzettebb vagyok, sok hasizomerősítést végzek, sose fáj. Úgyhogy neked is az utóbbit ajánlom. Illetve mindig melegíts be jó alaposan. Ne csak az ízületeidet, hanem bemelegítés végén a szív-érremdszeredet és a tüdődet is készítsd fel ugrálással, helyben futással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!