Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Western lovaglásnál hogy kell...

Western lovaglásnál hogy kell irányítani a lovat?

Figyelt kérdés
Eddig még csak angol nyeregben, angol szárral lovagoltam és most úgy döntöttem ki szeretném próbálni a western stílust is.Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni :) mikben különbözök az angol lovaglás a western lovaglástól? Hogyan kell irányítani a lovat stb.

2017. jún. 23. 15:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Gondolom lovardában tervezed ezt a kipróbálást, így majd az oktató elmondja. Sokkal összetettebb dolog, mintsem ezt így le lehetne írni.
2017. jún. 24. 01:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Hm. :)

Sok a hit és tévhit a western körül.

Van, aki arra használja a módszert, hogy ne kelljen neki megtanulnia ügetésben ülni.

De azért a fő ideológiai különbség az lenne, hogy a változáskor kéred meg a lovat, addig meg békén hagyod "működni". Meg még az, hogy a többivel hajtod, a szárral fordítod. Amire én gonosz módon azt mormogom magamban, hogy a vágtában, ha törlöd a nyerget, az úgyis egy folyamatos segítség a lovasára figyelő lónak. :) Láttam már díjlovasból westernessé átvedlett lovast, aki természetesen gondolkodás nélkül a seggével szabályozta az ütemet - mivel mással? :) Valamint azt, hogy a laza szár is egy arra kiérzékenyített lónál elég támaszkodás ahhoz, hogy támaszkodás legyen.

De ugye a vágtába beugratáskor a külső csizma hátrébb, ez univerzális, aztán példának okáért itt van egy szerző és könyve:

[link]

természetesen megtalálni benne az összeszedettség, öntartás, hátsó láb alálép, ne legyen az elején, nyújtás, rövidítés, stb fogalmakat.

Pályaszéli westernrajongóként két dolgot nagyon utálok nézni a bemelegítéskor, az egyik az, amikor eszeveszett tempóban ügetésben "pörgeti" a lovat egy kiskörnek sem nevezhető átmérőn, valamint, amikor nagyot (és ismételten) belecsönget a szárba, mindezt az ideológia alapján.

No de ez egy cserkész szintű tájékoztató volt, nem pedig a kipróbáláshoz elég útravaló. Ha elég jó lovas vagy, nyilván most sem okoz nehézséget nyakába dobott szárral lovardafigurákat lovagolni, ugye?

2017. jún. 24. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!