Tömegnövelő hasznos lehet IBS esetén?
Az irritábilis bélszindróma szélsőségesen súlyos formájában szenvedek. Ha nem szedek rendszeresen hasfogókat, azonnal, minden kijön belőlem. A testsúlyom lassan 50 kg alá csökken. Az orvosok tehetetlenek, az IBS-elmulasztó bajuszkötős baromságoknak nem dőlök be. Az volna hát a kérdésem, hogy NEM testépítési, hanem súlyfelszedési jellegre érdemes-e tömegnövelőt használni, tehát felszedek-e súlyt, ha élnék vele?
Az IBS sajnos NEM gyógyítható, mert nem szervi, hanem beidegződési zavarról van szó (a vastagbél túlreagálja, ha megtelik a gyomor, és azonnal üríteni akar). Az egyetlen 100%-os gyógymód a colostómia lenne, de ezt már csak akkor hajtják végre, ha az IBS életet veszélyeztet, és kicsit túlzásnak is érzem...mintha valaki atombombával indulna bankot rabolni.
A válaszokat előre is köszönöm!!!
#10, ha akarod, élőben is meg tudom mutatni. Napi 4-5 alkalommal eszek (reggelizni nem szoktam, de ebédelni, vacsorázni, és a kettő között enni mindig), és ha nem szedek be loperamidot rendszeresen, MINDIG hasmenés lesz a vége. Nincs ebben semmi önsajnáltatás, havonta jókora összegeket költök hasfogóra, lassan má' úgy fogom enni mint az óvodás a franciadrazsét. És még időben sikerült elkapni, mielőtt a minimum alá csökkent volna a testsúlyom.
Enélkül tudod mi lenne? Lemennék 40 kiló alá és el is patkolnék senyvesség miatt.
Nekem ugyan ennyire durva nem volt, de a napi 4-5 fosas garantalt volt stresszesebb szakaszban. Nem szedtem hasfogokat, hanem rajottem ha eszek banat jobb lesz.
Igy aztan szo szerint elkezdtem zabalni a banant. 5-6 is lement naponta. Melle meg etcsokit is. Eljutottam odaig hogy rendes szekletem lett. Ettol aztan megnyugodtam es ez szerintem meg egy lapattal ratett a dologra, lassan egy eve tunet mentes vagyok. Voltam en is minden vizsgalaton, tukroztek elol hatul stb.
Banant probald ki, veszteni nem vesztesz semmit. Akar tomegnovelovel is keverheted turmixba, sot zabot is tehetsz bele. Ilyen allapotba teged ugyse fenyeget az elhizas, hiszen eppen ez a cel!
Kolonosztomiaval meg ugyan ott vagy ahol a part szakad, ugyan ugy fosnal mint azelott, ugyanis a vekonybelnek nincs szeklettarto tulajdonsaga, csak evek alatt javul egy kicsit. De ezt gondolom ugyis tudod mar.
Tudom milyen szar ez, csak annyit tudok mondani hogy egyutterzek veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!