Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy, milyen gyakorlattal...

Hogy, milyen gyakorlattal lehet gyakorolni a helyből távol ugrást azon kívül hogy gyakoroljam, gyakoroljam. Gyakoroljam?

Figyelt kérdés
2010. máj. 18. 23:55
 1/4 anonim válasza:
Üljél parázsba!
2010. máj. 19. 00:09
 2/4 A kérdező kommentje:
na hallod ezt ki kell próbálni! :D:D Na és komolyan?
2010. máj. 19. 00:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Állj fel vmi kis magaslatra (akár egy küszöb is jó), úgy, hogy a sarkad lelógjon róla, a perem szintje alá, aztán vádliból emeld magad lábujjhegyre, és vissza. Ha ebből megcsinálsz párszázat (edzettségi szinttől függően), akkor garantáltan izomlázad lesz, és jobban tudsz majd elrugaszkodni.

Az ugrás technikai részéhez egy tanács, így ugorj:

1. Egyenesen állsz, a két karod kb 45°-ban felemelve (vízszintestől)

2. Kicsit hajlítod a lábakat (eközben lábujjhegyre állsz) és ezzel együtt a kezed hátralendül kb vízszintes helyzetbe.

3. Mire a karod vízszintes helyzetbe ér hátul, te már elkezdesz dőlni előre.

4. Amikor már eléggé előredőltél, akkor elindul a kezed jó nagy lendülettel, ami előre fog téged repíteni.

5. Mikor a kezed már majdnem elérte a mellkas magasságot, akkor ugrassz el a lábujjhegyeidről ebben a kicsit dőlt helyzetben.

6. A levegőben segíthet, ha a kezeidet visszahúzod magad mellé.

7. Landolás..

Közben találtam egy videót, ami tökéletesen megmutatja:

http://www.youtube.com/watch?v=xYHSv-Vd4zc

Remélem tudtam segíteni, elég sokáig tartott mire ezt így összefogalmaztam. :)

2010. máj. 19. 16:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát kössz! :D Manapság ritkán találni olyat aki rendesen el magyarázza! Kösz!
2010. máj. 19. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!