Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A gyérség okozza és erőltessem...

A gyérség okozza és erőltessem, vagy inkább hagyjam?

Figyelt kérdés

Diétázom és szépen fogyok is. Mellette heti háromszor kocogok, összességében jól érzem magamat a bőrömben. Szeretnék elkezdeni más jellegű mozgást is, de nem teljesen vagyok ezzel kibékülve. A kitartásommal azt gondolom nincs baj, ha valamit a fejembe veszek, azt megcsinálom.

Próbálkoztam mindenféle itthoni tornákkal (vagy inkább kocogás után a helyi szabadtéri fitnesz parkban csináltam), de az az igazság, hogy a guggolásoknál, kitöréseknél a térdem ropog és iszonyatos fájdalmat okoz visszatérnem az alap testhelyzetbe. Nagyon sok comb/fenék gyakorlat igényli a térdet, ami nekem nem megy. Jártam dokinál, ő szervi problémát nem fedezett fel. A jobb térdem kicsit kopottabb, de ennyi.

Nem jól csinálok valamit, vagy esetleg vannak térd környéki ízületek, izmok, amik ha megerősödnének, nem lenne ilyen gond?

Nem tudom hova tenni a dolgot, mert igen. Olykor kocogás után is fáj a térdem, de azért nem érzem magamat olyan szinten puhánynak, hogy ne tudjak megcsinálni 10 guggolást, vagy kitörést. Márpedig nem tudok és ez határozottan a térd ropogásom és fájdalmaim miatt van.

Komolyan nem tudom, hogy ez egy intő jel, hogy ne erőltessem inkább, avagy igen is csinálni kéne, hogy megerősödjek és ne okozzon ez problémát. Szerintetek?

(Jelen pillanat, ha kitörésbe kezdek a futópálya szélén, úgy érzem magamat mint valami udvari bohóc, pedig mindennapi látvány ez ott, csak éppen valakinek könnyedén megy, míg én szenvedek. Megjegyzem a 172 cm-m mellé 69 kg vagyok jelen pillanat, úgyhogy olyan rengeteg túlsúlyom sincs, ami ezt okozhatná.)

2017. máj. 6. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Talán nem vagy eléggé bemelegedve. Ami a tornázást illeti, inkább járj el órára, ott odafigyelnek, hogy kímélőbb gyakorlatok legyenek és szabályosan csináld. Iszol eleget, nem vagy összeszáradva?
2017. máj. 7. 08:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Vagy nagyon nincsen egyensúlyérzéked, és ezért nem megy a kitörés és a guggolás, vagy baja lehet a tèrdednek. A fájdalom intő jel, hogy valami nem teljesen oké. Hogyha tényleg kétketsz abban, hogy a tèrdeddel van gond, akkor szerintem első körben menj el egy konditerembe és szánj rá pénzt egy személyis edzős órára. Hogyha egy profi által koordinálva sem mennek az ilyen gyakorlatok, akkor viszont higgy a testednek, és menj el el másik orvoshoz is. A tèrdfájdalom sohasem jó, de mindenkinek máshol van a fájdalomküszöbe.

Akármit is választasz, a lényeg, hogy járj ennek utána, mert ez nem teljesen normális.

Sok sikert!:) 19/L

2017. máj. 7. 09:38
 3/6 A kérdező kommentje:

A diétámhoz hozzátartozik a napi 3 liter víz, úgyhogy erre figyelek, nem száradtam össze. :)

Személyi edzőhöz is jártam, de konditeremben inkább a gépekre helyezte a hangsúlyt, térdet igénybe vevő, tornázós feladat nem igazán volt. Egy gép volt, amit szintén nem tudtam használni a térd fájdalmam miatt, erre azt mondta az edző akkor, hogyha valóban fájdalmasnak érzem, akkor inkább hagyjuk, nehogy sérülés legyen belőle.

Az egyensúlynak nem tudom mennyi köze lehet hozzá. Szerintem viszonylag jó érzékkel vagyok megáldva, de amikor gugolok le és recseg-ropog a térdem az elég ijesztő amellett, hogy belehasít a fájdalom, amikor állok fel. Kitörésnél nem is tudok elég mélyre menni, mert az ugye (szerintem) még komolyabb terhet ró rá. Ezért érzem udvari bolondnak magamat a pálya szélén.

Akkor is ropog és fáj az esetek 90%-ában a térdem, ha szimplán csak vezetés közben a kuplungot kell benyomni, tehát nem tudom.

Nem tudom hova tenni, mert kosárlabdáztam régen, soha semmi hasonló problémám nem volt, tudom mi az a fájdalom, nem mondom hogy akkoriban sosem fájt, avagy sosem volt sérülésem, de azért ennyire nem. Elvagyok keseredve, mert nem érzem ennyire plöttyednek magam és az orvos is azt mondja nincs semmi bajom, mégsem tudok két alap gyakorlatot megcsinálni (minimum).

2017. máj. 7. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Menj el másik orvoshoz is. Nekem a gerincemmel volt probléma, vagy 4-5 orvosnál voltam, mire kiderült, valójában mi okozza. Inkább sportorvost keress.
2017. máj. 7. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:

#2-es hozzászóló vagyok megint:

Ez esetben menj el orvoshoz. Ha nincsen szalag szakadva és csont törve (ezek kimutathatok fizikális ill Rtg vizsgálattal), akkor kellene egy UH vagy MRI. A porc apróbb sérüléseit/kopását ezek fogják megmutatni, és ameddig az orvos nem csinál ilyet, addig nem tudhatja. Menj el magánba, mert a szakrendelések túlterheltek, és nem mindenhol van meg az eszköz sem. Még ha messze is van, ajánlom dr. Mohácsi Jánost (Villa Medica, Székesfehérvár), neki helyben van MRI-je is.

19/L

2017. máj. 7. 17:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha valóban térdfájdalmaid vannak a futás tovább ront rajta!

Gondold át, mennyi becsapódás éri akár 5 perc futás alatt!

Válts kerékpárra, ellipszis trénerre vagy más teljes testes edzésre köredzés jellegű felépítéssel (ebben a térdet nem kell terhelni és a lábad valamennyire edzheted!).

2017. máj. 8. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!