A harcművészeti stílusok egymás elleni küzdelme videok mennyire reálisak?
Tele van az internet olyan videokkal, ahol a felirat szerint különböző stílusok képviselői mérik össze a tudásukat. Szerintem a legtöbb ilyen video színvonala siralmas. Mintha csak Pistikét és Józsikát látnám a játszótéren akik megegyeznek, hogy Pisti a karatés józsi meg a kungfus.
Régen komoly párbajokban bizonyították a mesterek a rátermettségüket és a képviselt stílus hatékonyságát.
A videok alapján úgy néz ki, mintha valamennyi harcművészet bullshit lenne.
Tényleg ennyire megváltozott a világ ?
Megmondom miért van ez. Nagyon egyszerű amúgy. A farokméregetés a kezdők kedvenc tevékenysége. Namost ha kettő kezdő egymásnak esik, akkor abból te is tudod, hogy mi lesz. Vagy pedig ami nagy probléma, hogy manapság az országok 99%-ában rosszul oktatják a Kung-fu és Karate stílusokat. Én tudok Szerbiáról, hogy az kemény és ott nincs is vita egy profi Kung-fus és egy profi Boxoló között, mert ott a Kung-fusok röhögve vernek köbö mindenkit. Franciaországban és Olaszországban is hallottam, láttam, hogy egyes helyeken igen jó az oktatás. Magyarországon meg 1 helyen van a Xing Yi nagyon jól oktatva, a Hung-Gar is jó, valamint a Wing Chun is, és pár helyeken jól van oktatva a Wing Tsun és Wing Tzun is, valamint van egy hely, ahol van Choy Lay Fut oktatás, az is állítólag jó. De tudod...Magyarországon a legjobb helyen is 3 edzés van egy héten, 1,5-2 órás talán. Szerbiában heti 4-5 edzés van 2,5-3 órásak és ott, ahogy azt a Kung-fuban rendesen is kell, nem csak a technikákra, hanem a testre is brutálisan ráedzenek. És, hogy megértsék az itteniek, hogy a testedzés miért fontos, leírom úgy, ahogy ők tudják is, de a Kung-fura ugye nem helyezik rá: a Birkózók is ezért irgalmatlan állatok. Mivel megszokták, hogy minden héten 100x földhöz baltázzák őket, megerősödtek a bordáik, a földharcban és az erősítő gyakorlatokban megedzették a nyakizmukat is. Ezért van az, hogy bárki oldalba bikáz egy Birkózót és az arra mitsemtojva beront lazán és földre visz, vagy ha Boxoló ellen küzd, akkor az pofánveri, de az sem érdekli a nyakizma miatt nem leng ki a feje, aztán őt is földre viszi. A Kung-fuban a páncéling és a test 100%-os kiedzése elengedhetetlen. Amíg nem vagy csontozatilag beton és izomzatilag is erős, addig nem is nevezheted magad Kung-fusnak. Csak a technikai tudás nem elég, pláne, hogy nagyon sok technika csak akkor igazán effektív, ha a tested ki van edzve. Például nem mindegy, hogy én csapok rá tenyérrel egy Boxoló egyenesére, vagy egy olyan, aki az Iron Palm/Vöröshomok tenyér Kung-ot elsajátította. De tudok neked jó sparring videókat küldeni, igaz, csak baráti küzdelmek, de azért nem rosszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!