Milyen harcművészeti sportra menjek?
Akarnák tanulni harcművészeti sportot de nem tudom hogy melyiket válasszam . Kungfu, Karate, Box, stb... Leginkább önvédelem miatt kellene mert elég sok idióta osztálytársam kikezd velem (egyszer meg is akartak verni).
Szóval tippek? Melyiket válasszam?
Sulis bunyózásra judo, birkózás vagy brazil jiu jitsu (BJJ).
Ha bunyózni akarsz, akkor box (ökölvívás), thai box, kick box vagy savate (francia box).
Az aikido alkalmatlan erre a célra.
7éves korom óta karatézok, kyokushin karate.
Tizenévesen ifjúsági országos bajnok lettem majd jöttek a felnőtt külföldi versenyek.
Lehet álszenteskedni, hogy önfegyelem, meg ahsonlók, engem ez soha nem érdekelt.
Az erő, hatalom, tisztelet ellenben, amit ez a sport adott, annál inkább.
Már fiatalkoromban híre ment a sulimban hogy mit csinálok, majd később a középsuliban is,persze mindig akadt idősebb, nagyobb próbálkozó aki megakarta mutatni a paraszt nyers erő az jobb mint a 10 éves sportmúlt.
Általában kaptak egy mawashi gerit fejre, tarkóra, és azt sem tudták hol vannak.
Nagyon élveztem a sulit ez miatt,középiskola másodikban már a negyedikesek is előre köszöntek, persze előtte voltpár pofonosztás, de hát ez az élet velejárója.
Később úgy hozta az élet, hogy ebből éltem, az is nagyon bejött.
Bár most már világibb, civil életem van, azt mondom, kyokushin karate a legjobb.
Bár az országban sok a kókler oktató ki kell fogni a jó helyet is edzőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!